Asigurarea obligatorie a locuintelor se va aplica de la 1 iulie

Prevederile legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor vor fi puse in aplicare de la 1 iulie, la termenul stabilit, a declarat, marti, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

"Din punctul de vedere al Comisiei, prevederile legii vor fi puse in aplicare de la termenul stabilit initial, respectiv 1 iulie 2009", a spus Toncescu, intr-un seminar.

Saptamana trecuta, CSA a anuntat ca, la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), aplicarea legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor urma sa fie amanata.

"In acest context, MAI, ca minister initiator, impreuna cu CSA au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii mentionate anterior, de la o data care va fi stabilita de catre autoritatile competente", se arata intr-un comunicat al CSA dat publicitatii saptamana trecuta.

Aplicarea Legii 260/2008 privindasigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor , alunecarilor de teren sau inundatiilor presupune, pe langa elaborarea normelor tehnice, si imbunatatirea mecanismelor necesare autoritatilor locale pentru asigurarea unui flux de informatii coerent si continuu, care presupune modificarea legislatiei actuale, se preciza in comunicat

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu