Allianz-Tiriac are un nou sistem de vanzare a asigurarii auto casco

Cristian Constantinescu, director general: „Facem, prin lansarea acestui nou sistem de ofertarea, cativa pasi importanti inainte: primul, catre client, devenind mult mai transparenti, mai accesibili si mai flexibili; concomitent, ne propunem sa contracaram tendintele de crestere a daunalitatii inregistrate la nivelul pietei locale a asigurarilor auto; nu in ultimul rand, cautam sa ne aliniem programele de dezvoltare a produselor la modelele consacrate pe pietele dezvoltate ale Europei.”



Preocupati in permanenta de imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor oferite, reprezentantii Allianz-Þiriac Asigurari se dovedesc a fi consecventi in promovarea unei noi strategii de subscriere a riscurilor asociate traficului auto. Lansarea, incepand cu luna iulie a.c., a noului program de calcul a tarifelor de prima pentru asigurarile de avarii si furt a autovehiculelor apartinand persoanelor fizice incheie prima faza a procesului de redefinire a sistemului de ofertare a politelor de asigurari auto. Reamintim ca, incepand cu luna februarie 2006, pe pagina de web a Allianz-Þiriac (www.allianztiriac.ro) clientii existenti si potentiali ai companiei (persoane fizice) au posibilitatea sa-si calculeze on-line nivelul individualizat al primelor practicate de Allianz-Þiriac pentru emiterea politelor de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente de autovehicule. Aceeasi adresa de internet gazduieste, astazi, sistemul corespondent de tarifare a riscurilor de avarii si furt a autoturismelor aflate, de asemenea, in proprietatea persoanelor fizice.



„Facem, prin lansarea acestui nou sistem de ofertare, cativa pasi importanti inainte”, considera directorul general al Allianz-Þiriac Asigurari, Cristian Constantinescu. „Primul, catre client, devenind mult mai transparenti, mai accesibili si mai flexibili.”



In acest sens, noul sistem de tarifare casco Allianz-Þiriac defineste, pe de o parte, in mod explicit – prin structura informatiilor solicitate in formularul de calcul a primei de asigurare – criteriile luate in calcul pentru generarea primei de asigurare. Se realizeaza, astfel, o corelare riguroasa a costului politei cu profilul de risc al solicitantului, pe baza statisticilor inregistrate in ultimii ani la nivelul portofoliului de asigurari casco ale companiei. Sub acest aspect, este important sa evidentiem faptul ca evaluarea profilului de risc al solicitantului tine cont atat de caracteristicile autovehiculului (marca, model, valoare de nou, vechime, caracteristici tehnice etc.), cat si de informatii referitoare la proprietarul (utilizatorul) masinii (varsta, stare civila, localitate de resedinta, destinatia si modul de utilizare a autovehiculului, conduita in trafic etc.).



Pe de alta parte, din perspectiva gradului de flexibilitate, oferta actuala este mult mai bine adaptata nevoilor individuale ale clientilor. Acestia au posibilitatea sa opteze pentru limitarea riscurilor asigurate, cum ar fi de exemplu cazul detinatorilor de autovehicule cu valoare actuala redusa (masini de capacitate mica, cu vechime relativ ridicata) pentru care singurul risc impotriva caruia merita (din perspectiva costului) sa fie incheiata asigurarea se refera la riscul de dauna totala din accident. In aceste conditii de asigurare, oferta Allianz-Þiriac Asigurari adresata proprietarilor care detin autoturisme din categoriile amintite este una foarte atractiva.



Aceasta insa nu este nici pe departe singura categorie de clienti pentru care asigurarea casco Allianz-Þiriac are, in noul format de ofertare, un pret competitiv. Þinand cont de frecventa extrem de ridicata a daunelor intamplate la nivelul portofoliului de asigurari auto si in contextul in care o mare parte dintre acestea sunt de valori mici (sub 3-400 de euro), actualul sistem de tarifare casco promoveaza reduceri substantiale aplicate primelor percepute de Allianz-Þiriac clientilor care accepta retinerea in sarcina proprie a unor riscuri de dimensiuni reduse. Bonificatiile pleaca de la valori foarte apropiate de insasi suma reprezentand fransiza si ajung la discounturi de pana la 50% din valoarea primei de baza. Aceasta strategie de responsabilizare a clientilor nu poate fi decat in avantajul ambelor parti – asigurat si asigurator. Pentru ultimul, efectele pozitive se pot manifesta, in primul rand, la nivelul cheltuielilor administrative. In ceea ce priveste clientul, el poate profita, pe termen lung, de beneficiile sistemului bonus/malus, in conditiile in care acesta tine cont nu numai de istoricul ratei daunei, ci si de numarul de despagubiri (indiferent de valoarea acestora) solicitate de la asigurator.



ªi daca tot am vorbit despre responsabilizare si despre oferte competitive, merita sa mai remarcam o caracteristica interesanta a rezultatelor pe care noul program de tarifare a politelor casco le-a generat: persoanele mature, a caror experienta in trafic depaseste 10-15 ani, beneficiaza, prin aplicarea noului sistem, de o oferta mult imbunatatita comparativ cu valorile de prime calculate anterior. Prin urmare, atat timp cat statisticile actuale vor fi confirmate, anticipam ca acest segment de clienti – pentru care primele de asigurare casco sunt extrem de avantajoase – va sustine cresterea profitabila a portofoliului auto al Allianz-Þiriac Asigurari.



Din perspectiva Allianz-Þiriac Asigurari, redefinirea principiilor de ofertare a produselor de asigurari casco reprezenta o prioritate, in contextul manifesterii pregnante, la nivelul intregii piete a asigurarilor auto, a tendintelor de crestere a frecventei daunelor auto, pe de o parte, si a celor de majorare a nivelului daunei medii intamplate, pe de alta parte. Efectele negative nu au ocolit activitatea Allianz-Þiriac Asigurari, care a inregistrat o accelerare a ritmului de crestere a ratei daunei portofoliului de polite casco. „Ne propunem sa contracaram tendintele de crestere a daunalitatii inregistrate la nivelul pietei locale a asigurarilor auto”, puncteaza Cristian Constantinescu unul dintre cele mai importante obiective vizate de proiectul de individualizare a tarifului de prime la asigurarile de avarii si furt ale autoturismelor apartinand persoanelor fizice. „Nu in ultimul rand, cautam sa ne aliniem programele de dezvoltare a produselor la modelele consacrate pe pietele dezvoltate ale Europei”, incheie directorul general al Allianz-Þiriac Asigurari.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu