Allianz Group, 6 luni de performante, un an peste asteptari

Conform informatiilor date publicitatii, Allianz Group a inregistrat performante excelente in prima jumatate a anului 2006, peste asteptarile pietei.

Veniturile totale (din activitatile de asigurari - generale si de viata -, bancare si de administrare a activelor) obtinute in semestrul 1 2006 au atins 24,1 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a inregistrat o crestere de peste 19% (comparativ cu valoarea inregistrata de acelasi indicator in primele 6 luni a anului 2005), atingand un nivel de aproximativ 2,8 miliarde de euro.

Cresterea profitului net a fost chiar mai accentuata, inregistrand o dinamica pozitiva de 64%, de la 1,39 miliarde de euro in primele 6 luni ale lui 2005, la aproximativ 2,28 milioane de euro in semetrul I 2006.



Toate segmentele operationale au contribuit la continuarea cresterii profitabile a activitatilor Allianz Group.

Astfel, in ceea ce priveste activitatile de asigurari generale, acestea au evidentiat in primele 6 luni din 2006 un profit operational de 1,845 miliarde euro, in crestere cu aproape 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (1,65 miliarde euro).

In ceea ce priveste veniturile din prime brute subscrise realizate din activitatea de asigurari generale la nivelul Allianz Group, acestea s-au situat la 9,7 miliarde de euro in primele 6 luni din 2006. Activitatile de asigurari generale ale Allianz Group in centrul si estul Europei au inregistrat una dintre cele mai ridicare rate de crestere a veniturilor, de circa 7,5%, ajungand pana la un nivel de 419 milioane de euro.



Si pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate activitatile derulate de companiile Allianz Group au inregistrat o imbunatatire a eficientei, rezultatul operational consolidat indicand o crestere de aproape 12%. Profitul operational consolidat al Grupului din activitatea de asigurari de viata si de sanatate a ajuns astfel la o valoare de 527 milioane de euro in primele 6 luni ale anului 2006 (fata de o valoare de 472 milioane euro inregistrata in aceeasi perioada din 2005).



In ceea ce priveste activitatile bancare, Dresdner Bank a continuat sa-si imbunatateasca toti indicatorii. Astfel, profitul operational semestrial al Dresdner a crescut cu peste 55% (de la 205 la 319 milioane de euro).



Operatiunile de administrare a activelor au contribuit, pentru al saptelea an consecutiv, la imbunatatirea rezultatelor operationale consolidate ale Allianz Group. Astfel, aceste activitati de administrare a activelor au generat un profit operational in primul demestru al anului 2006 de 297 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 18 procente fata de aceeasi perioada a anului anterior. Valoarea activelor apartinand tertilor, administrate de companiile membre Allianz au ajuns la 30 iunie 2006 la un nivel de 721 miliarde de euro (688 miliarde cu un an inainte).



In ceea ce priveste proiectiile referitoare la rezultatele anuale, reprezentantii Allianz Group anticipeaza incheierea anului fiscal curent (2006) cu venituri ce vor depasi tinta celor 104 miliarde de euro (proiectata la inceputul anului), in conditiile in care si profitabilitatea va depasi tintele propuse. Astfel, in conditiile inregistrarii unor performante foarte bune pe toate segmentele operationale, reprezentantii Allianz Group anticipeaza realizarea unui profit operational consolidat anual (2006) ce va depasi 9 miliarde de euro si un profit net care, la sfarsitul anului curent, se va situa la 5,5-6 miliarde de euro (mult peste tinta stabilita initial de 4,9 miliarde de euro).



Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati site-ul Allianz Group, la adresa www.allianz.com.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu