AIG Romania se transforma in sucursala a AIG Europe

AIG România, controlată de AIG Europe SA cu sediul în Franța, urmează să se transforme din subsidiară în sucursală în cursul anului viitor și își va transfera întregul portofoliu de asigurări către acționarul majoritar, a declarat marți, pentru NewsIn, directorul general AIG România, Mihnea Tobescu.

AIG România va transfera întregul portofoliu de asigurări al societății către acționarul majoritar AIG Europe SA, urmând să facă toate demersurile legale necesare aprobării transferului de către autoritățile competente din România, în conformitate cu prevederile legale, potrivit unei hotărâri a acționarilor din 30 iulie.

"ÃŽncepând cu anul viitor vom funcționa ca sucursală sub numele AIG Europe SA (Franța), sucursala București", a spus Tobescu, care a adăugat că va fi doar o schimbare de nume și de formă juridică.

El a precizat că societatea nu își va schimba sediul, acționarii și nici nu va opera schimbări la nivelul angajaților.

Conducerea executivă a societății a fost împuternicită pentru a efectua și a semna actele necesare aprobării transferului de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). De asemenea, conducerea executivă ar urma să reprezinte societatea în fața CSA și în fața oricăror alte autorități, să semneze și să modifice orice documente solicitate de autoritatea română.

Contactat de NewsIn, vicepreședintele CSA, Constantin Buzoianu, a afirmat că "o astfel de măsură nu trebuie privită cu îngrijorare, nici ca țară și nici ca asigurat individual".

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea AIG România SA are un capital social de 8,56 milioane lei și este controlată de AIG Europe SA Franța, care deține 99,99% din acțiuni.

Anul trecut, AIG România înregistrase prime brute subscrise de 99,41 milioane lei și avea o cotă de piață de 1,11%, potrivit datelor publicate de CSA.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu