Afacerile Omniasig au scazut cu 18,8% in primul semestru, la 484,15 milioane lei

Asiguratorul Omniasig, controlat de Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in primul semestru un volum de prime brute subscrise de 484,15 milioane lei, in scadere cu 18,76% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit brut de 14,56 milioane lei, a anuntat luni asiguratorul.

Rezultatele au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"Mentinerea la un nivel stabil si profitabil a volumului de prime brute subscrise de companie in aceasta prima jumatate a anului in curs este un rezultat al politicii permanente de eficientizare a costurilor si de optimizare a activitatii", se arata in comunicat.

De asemenea, valoarea daunelor platite de Omniasig a scazut cu 18,66% in primele sase luni, la 363,35 milioane lei. Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, de 74%, este detinuta de asigurarile auto. Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 234,90 milioane lei, in scadere scadere de 27,45% fata de primul semestru din 2009.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane lei, cu 22,5% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco si de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul intai al anului anterior", se mai arata in comunicat.

La asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o crestere de 16% a valorii primelor brute subscrise, pana la 91,09 milioane lei.

O crestere mai substantiala, de 41,17%, s-a inregistrat si pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, inregistrand afaceri de 12,19 milioane lei. Pe segmentul asigurarilor de bunuri in tranzit cresterea a fost de 29,95%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 7,63 milioane lei.

Societatea Omniasig, controlata de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), a raportat pentru anul trecut un profit brut de 52,7 milioane lei, mai mic cu 68% fata de anul anterior, in conditiile in care primele brute subscrise au scazut cu 5,7%, la 1,1 miliarde lei
NewsIn

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu