Ghiseul Bancar

Manuela Plapcianu de la HVB-Tiriac preia conducerea Bancpost

Manuela Plapcianu a fost selectata pentru functia de director general cu rang de presedinte executiv la cea de-a saptea mare banca de pe piata, Bancpost, scrie Ziarul Financiar.

Manuela Plapcianu, 43 de ani, vicepresedinte al HVB-Tiriac Bank responsabil cu retailul, este in fruntea listei de bancheri selectati pentru preluarea functiei de director general al Bancpost, in locul grecului George Michelis, care paraseste postul la 1 ianuarie, afirma surse bancare.

Plapcianu va deveni la inceputul noului an singura femeie care va ocupa o pozitie de presedinte executiv intr-o banca de top 10. Bancpost a fost condusa chiar de la infiintare de o femeie, Elena Petculescu, care s-a retras in aprilie 2005, ramanand presedinte de onoare.

HVB-Tiriac urmeaza sa comunice astazi intern vestea plecarii lui Plapcianu din banca.

Bancpost a inceput din noiembrie cautarile pentru un nou director general cu rang de presedinte executiv, dupa ce Michelis si-a anuntat plecarea pentru sfarsitul anului.

Chiar de atunci Michelis a spus ca banca-mama, EFG Eurobank, va incerca sa gaseasca un bancher roman, mergand pe ideea ca Bancpost este o banca mare pe piata romaneasca si ar fi bine sa fie condusa de o echipa autohtona, mai ales odata ce procesul de restructurare a fost finalizat.

Pe lista bancherilor eligibili pentru conducerea executiva a celei de-a saptea banci de pe piata au figurat mai multe nume din generatia mai tanara de vicepresedinti care au castigat experienta in ultimii ani. In urma tatonarilor, negocierile cu Manuela Plapcianu au dat roade.

"No comment", a spus Mihai Bogza, presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost. Manuela Plapcianu nu a putut fi contactata pentru declaratii. Mandatul lui George Michelis urma sa se incheie in vara lui 2007, avand durata de trei ani, insa Michelis si-a justificat plecarea inca de pe-acum prin faptul ca "i s-a parut normal ca succesorul sau sa inceapa lucrul odata cu noul an".

Citeste articolul