Ghiseul Bancar

AVIVA, firma care a asigurat Titanicul

Compania are o istorie pe piata asigurarilor de 300 de ani, fiind infiintata in 1696. Grupul AVIVA este la ora actuala cel mai mare furnizor de asigurari de viata si pensii in Europa, al cincilea asigurator ca marime din lume si cel mai mare asigurator din Marea Britanie. “Compania noastra a asigurat Titanicul … si inca mai suntem aici”, a tinut sa precizeze Bert Peterson, directorul AVIVA Life International, referindu-se la forta si stabilitatea companiei.



Carl Boehr, presedinte si CEO AVIVA Romania a subliniat oportunitatile oferite de piata romaneasca, ce au atras compania AVIVA sa-si dezvolte activitatea in aceasta zona: potentialul unei piete de 22 de milioane de persoane, tendinta de crestere a veniturilor in tara noastra si caracterul dinamic ale economiei, apropiata integrare europeana a Romaniei si reforma legislatiei in domeniul pensiilor.



Carl Boehr a caracterizat cei 5 ani de activitate pe piata romaneasca drept un succes. Principalele argumente ale succesului sunt “realizarile si initiativele pe care le-am avut si le-am sustinut in aceasta perioada”.



AVIVA vrea sa ajunga pe locul 4



Pana in prezent, AVIVA Romania a emis peste 250.000 de asigurari. Compania are 22 de agentii si centre de dezvoltare in intreaga tara, reteaua de vanzari directe avand peste 1.000 de oameni. AVIVA Romania este societatea cu cea mai mare crestere sustinuta de pe piata asigurarilor in primii 3 ani de operatiuni. Este pe locul 7 in topul firmelor de asigurari din Romania, pana la sfarsitul anului asteptarile fiind pentru locul 4 pentru aceasta piata. Presedintele Boehr nu a precizat daca aceasta evolutie va fi determinata strict de rezultate sau va fi realizata prin preluarea altei societati de asigurare. AVIVA are insa o istorie bogata in astfel de preluari, a declarat presedintele AVIVA Romania.



Presedintele AVIVA Romania subliniaza ca succesul companiei in tara noastra se datoreaza dezvoltarii unei forte de vanzari directe puternice, activitatii de pionierat si parteneriatelor incheiate. In 2001, compania a semnat cu BRD-SG primul parteneriat de tip bancassurance din Romania, urmat in 2003 de o alta asociere de acest fel cu banca ABN-AMRO. In 2004, AVIVA Romania a propus infiintarea Asociatiei Romane pentru Pensiile Administrate Privat (ARCAP), iar anul acesta a lansat primul produs complex de asigurari de sanatate in parteneriat cu Medicover.



Bancassurance, activitate principala



Bancassurance este una dintre cele mai importante activitati ale firmei. Potrivit doamnei Carmen Bahrin, director pentru dezvoltare al AVIVA Romania, 25% din veniturile companiei in Romania provin din activitatile de bancassurance.



De asemenea, AVIVA Romania este concentrata pe dezvoltarea sistemului de vanzari directe de polite de asigurari prin consultanti. Aceasta directie a fost data de nevoia clientilor pentru acest fel de abordare directa in vanzarea asigurarilor de viata si a altor produse complexe.



Piata pensiilor private, obiectiv strategic



Un obiectiv al AVIVA in Romania este accederea in postura de lider pe piata pensiilor private. Compania colaboreaza cu autoritatile romane in vederea elaborarii unei legislatii privind pensiile private in tara noastra. Bert Paterson apreciaza ca romanii trebuie ogligati sa-si cumpere pensii, deoarece in ultimii 5 ani au ales sa investeasca numai in bunuri de consum, electrocasnice si masini. Este nevoie si de investitii pe termen lung, subliniaza Cark Beohr, presedintele AVIVA Romania.