Ghiseul Bancar

Comisionul BRD de intocmire dosar credit, clauza abuziva

Comisionul BRD de intocmire a unui dosar de credit este o clauza abuziva, conform unei hotarari judecatoresti definitive pronuntate de Tribunalul Specializat Cluj.

Judecatorii au decis ca respectivul comision trebuie rambursat clientului de catre banca, impreuna cu dobanda legala, calculata din data acordarii creditului, in 2008.

In plus, banca trebuie sa plateasca si cheltuielile de judecata ale clientului.

Decizia instantei de judecata:

"Constată caracterul abuziv și, în consecință, nulitatea absolută a clauzei prevăzute de art. 8 pct. 1 din contractul de credit nr. 6707935/21.01.2008 - condiții particulare privind comisionul de întocmire dosar. Obliga pârâta BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA să restituie reclamanților comisionul de întocmire dosar, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plății, precum și dobânda legală/dobânda legală penalizatoare aferentă acestei sume, calculata de la data încasării și până la achitarea integrală. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată reclamantului în cuantum de 2.000 lei, reprezentând onorariu avocațial. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei, azi, 7 martie 2022."

Sursa: portal.just.ro