Ghiseul Bancar

Mai pot schimba lirele vechi din hartie?

Mai pot schimba lirele vechi din hartie?

"As mai putea schimba bancnotele de 50 de lire de hîrtie in Anglia? Fiindcă în țară mi le refuza...mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Puteti schimba oricand bancnotele vechi de 50, 20 si 10 lire sterline iesite din circulatie in 30 septembrie 2022, cu bancnotele noi. Nu exista un termen de schimbare a lirelor vechi.

Aveti la dispozitie urmatoarele alternative:

- puteti sa schimbati lirele vechi la o banca din Anglia, la Posta din Anglia sau la Banca Angliei.

- daca nu mergeti in Anglia, puteti sa trimiteti prin posta lirele vechi, la Banca Angliei.

Nu este obligatoriu sa trimiteti la Banca Angliei bancnotele vechi prin UPS sau Fedex, mai ieftin este sa le trimiteti prin Posta Romana.

Iata detaliile publicate de Banca Angliei privind modul in care e pot schimba bancnotele vechi de 50, 20 si 10 lire iesite din uz:

„Puteți schimba oricând bancnotele retrase din ciculatie, prin poștă.

Rețineți că bancnotele sunt trimise pe propriul risc. Prin urmare, vă rugăm să luați măsurile adecvate pentru a vă asigura împotriva pierderii sau furtului.

Vă rugăm să completați un formular de schimb poștal pentru persoane fizice sau companii (disponibil mai jos). Trimiteți-l împreună cu bancnotele și fotocopiile actului de identitate (un act de identitate cu fotografie și o dovadă de adresă) pentru orice schimb (obligatoriu pentru orice schimb de 700 GBP sau mai mult) la Departamentul NEX, Bank of England, Threadneedle Street, Londra EC2R 8AH . Pentru a verifica ce acceptăm, consultați „Identificarea și dovada adresei” de mai jos. Vă rugăm să nu ne trimiteți documente de identitate originale prin poștă.

Vă putem plăti banii într-un cont bancar (în mod normal în zece zile lucrătoare), prin cec sau, dacă locuiți în Marea Britanie și schimbul dvs. valorează până la 300 GBP, în bancnote noi. Nu trimitem bancnote în străinătate.

Pentru plățile către un cont bancar din strainatate, vă rugăm să furnizați codul BIC/SWIFT și IBAN sau numărul de cont. Vă rugăm să rețineți că putem plăti numai în conturi care acceptă lire sterline (GBP) și toate plățile sunt trimise prin transfer SWIFT. Nu percepem taxe pentru acest serviciu. Cu toate acestea, banca dumneavoastră sau intermediarii acestora vă pot taxa.

Dacă nu putem efectua o plată electronică, vă vom trimite un cec în lire sterline plătibil către dvs. Vom încasa întotdeauna cecul dacă este prezentat la ghișeul Băncii Angliei. Vă rugăm să ne informați cu 24 de ore în avans dacă doriți să încasați cecul la ghișeul nostru.”

Citeste articolul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!