Ghiseul Bancar

TBI nu vrea să-mi scadă rata la credit, pentru a putea plăti datoria. Ce pot sa fac?

„Am luat un credit de 14.000 de lei,am achitat 10.000 și am rămas cu 4000 de plata și de câteva luni nu mi am mai permis sa plătesc,am sunat la cei de la TBI,un ifn și i am rugat ca de luna viitoare sa stabilim o rata convenabila și pentru mine ca să ma pot achita,iar ei mi au spus ca nu se poate,menționez ca eu vreau sa achit datoria, dar în limita posibilităților pe care le am într o luna…ce as putea face?”, intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

În primul rând, trebuie sa faceti o reclamatie la IFN-ul TBI, in scris sau prin e-mail, in care sa va plangeti de faptul ca nu vi se accepta cererea de reducere a ratei, prin restructurarea creditului.

Orice banca sau IFN ar trebui sa accepte astfel de cereri, pentru a-si ajuta clientii de buna credinta, care au dificultati de plata a ratelor, sa-si achite datoriile.

Asteptati raspunsul la reclamatie de la TBI, iar dupa ce-l primiti, sau daca nu-l primiti in decurs de o saptamana, reveniti la mine, pentru a va sfatui ce trebuie sa faceti in continuare, pentru rezolvarea problemei.

Insa primul pas pe care trebuie sa-l faceti, este aceasta reclamatie, pentru a avea o dovada ca dumneavoastra doriti sa va achitati datoria.

Nu asteptati prea mult raspunsul la reclamatie de la TBI, pentru a nu acumula prea multe zile de restante la plata creditului, riscand sa fiti raportat la Biroul de Credit, ceea ca va face mai dificila rezolvarea problemei ulterior. (vezi aici tot articolul)

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!