Ghiseul Bancar

Kruk mi-a pus poprire pe pensia de invaliditate si indemnizatia de insotitor. Ce pot sa fac?

Buna ziua. Kruk mi-a pus poprire pe pensia de invaliditate si pe cea de insotitor. Este legal asa ceva? Eu am avut o datorie la Piraeus Bank pe care n-am mai putut-o plati din cauza accidentului de munca in urma caruia am ramas invalid.

Primul executor mi-a clasat dosarul, dar acum am primit poprire de la alt executor, care si-a pus onorariu de 1400 de lei, iar de pe cardul Raiffeisen mi s-a luat deja peste 700 de lei.

Am facut reclamatie la Raiffeisen si mi-au spus ca luna aceasta nu-mi vor mai luat banii. Executorul e greu de abordat si arogant, spune ca n-are timp sa discute cu mine si ca-mi poate lua banii si din pensia de invaliditate, desi am o situatie grea si un copil mic. Puteti sa ma ajutati? Multumesc"

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Este ilegala poprirea indemnizatiei de insotitor si a pensiei de handicap, de aceea Kruk ar trebui sa ceara executorului judecatoresc sa anuleze aceste popriri, asa cum a facut-o primul executor.

De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la Kruk o reclamatie in care sa cereti sa va anuleze poprirea si sa va ramburseze banii retinuti deja de banca Raiffeisen. 

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam