Ghiseul Bancar

Linia de credit Hora Credit are o dobanda (DAE) de 69.000%, de 7.000 de ori mai mare decat un credit normal!

"Acum câteva zile am luat cu împrumut 500 de lei de la Hora credit online. nu mă deranjează dobânda pentru că o să i înapoiez mâine. cu o săptămână înainte am mai împrumutat 100 de lei pe 7 zile și i am returnat.

Acum însă m au sunat și mi au spus că îmi dau 1000 de lei sau mai putin pe o perioada mai mare. am intrat pe site și am cerut 500 de lei pe o perioada de 6 luni după care m au sunat din nou și mi au spus sa dau click și sa iau împrumutul.

Am dat click și m am trezit cu 500 de lei pe 14 zile plus că mi au trimis în email un contract pe un an cu o linie de credit de 1750 lei și au zis că pot scoate oricînd. am scos 500 și mi au trimis un grafic de rambursare in care scrie că trebuie să dau 100 și ceva de lei la fiecare 14 zile pe o perioada de un an pentru tranșă de 500.

Acum nu mai înțeleg nimic pentru că trebuie să dau înapoi după cum arată graficul vreo 3700 de lei. am sunat la ei și m au dus cu zăhărelul neștiind ce să mi răspundă clar.

Mi e foarte frica că poate trebuie să dau atitia bani eu având pensie socială și pensie de handicap pentru că sunt bolnav. nu știu ce să mai fac așa că vă rog pe dumneavoastră dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns. va mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Intr-adevar, conform informatiilor publicate pe site-ul HoraCredit.ro, o linie de credit are o dobanda foarte mare.

Astfel, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda cat si comisioanele, se ridica la 69.467%, comparativ cu o DAE in jurul a 10% la un credit bancar normal.

Ceea ce inseamna ca dobanda la o linie de credit Hora Credit este de 7.000 de ori mai mare decat dobanda unui credit bancar.

De aceea, sfatul meu este sa renuntati la aceasta linie de credit de la Hora Credit. Conform legii, aveti dreptul sa cereti anularea contractului de credit, intr-un termen de 14 zile de la semnare.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam