Ghiseul Bancar

Care sunt bancile cu cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu?

Unele banci, precum Raiffeisen, Unicredit sau ING, au comisioane de 7-8% pentru platile cu cardul in euro, astfel incat cursurile de schimb valutar practicate de aceste banci sunt cele mai ridicate in comparatie cu alte banci, depasind 5 lei pentru un euro, in cazul Raiffeisen, conform topului realizat de Bancherul.ro (vezi foto).

Clasamentul a luat in calcul cursurile de schimb valutar euro/leu utilizate de 15 banci pentru tranzactiile cu cardul, in contul curent si la casele de schimb.

Cel mai dezavantajos curs pentru platile cu cardul in euro este la ING: 4,7685 lei la cumpararea de euro, cu 2% peste nivelul cursului mediu calculat de BNR, de 4,8663 lei pentru un euro.

La vanzarea de euro in cazul platilor cu cardul, cel mai mare curs este al Raiffeisen: 5,0245 lei, singurul care depaseste pragul de 5 lei, fiind cu 3,1% peste cursul BNR.

BRD practica o marja de 1,32% fata de cursul BCE (Banca Centrala Europeana) la cursul pentru cumparare de euro cu cardul si o marja de 1,62% la cursul de vanzare.

La Unicredit, comisionul total peste rata BCE este 7%.

Raiffeisen mentioneaza ca la cursul BCE se adauga marja bancii de 8% din acest curs, utilizat in cadrul serviciului de Conversie Valutara Dinamica oferit de Raiffeisen Bank la bancomate (ATM), conform prevederilor Regulamentului UE 518/2019.

Bancile cu cele mai avantajoase cursuri de schimb valutar

Cele mai avantajoase cursului de schimb valutar euro/leu la platile cu cardul le gasim la CEC Bank, atat la vanzare, cat si la cumparare. Alte banci cu cotatii avantajoase sunt Banca Transilvania (BT), First Bank, Libra Bank si Alpha Bank.

Pentru conversia valutara in conturi, cele mai bune cotatii, la cumpararea de euro, sunt la Alpha Bank, Credit Europe si Idea Bank, iar la vanzarea de euro la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank.

Pentru schimburile valutare la ghiseele bancilor, cele mai bune cursuri pentru cumpararea de euro sunt la CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank, iar pentru vanzarea de euro la CEC Bank, Patria Bank si Idea Bank.