Ghiseul Bancar

Unde m-as putea adresa pentru a rezolva problema datoriilor la banci, daca nu am bani sa ma judec?

"Am 5 popriri pe cont si 2 salarii. Din cont mi se retine jumatate din fiecare salariu ducandu-se amandoua jumatatile la cel mai vechi popritor si cel mai mare. Din aceasta cauza, unul din cei 4 popritori ramasi doreste sa imi puna poprire la angajatori urmand ca si acestia sa imi opreasca 1/3 din salarii.

Cât de legala este aceasta situatie si cui m-as putea adresa, neavand bani sa ma judec cu ei in instanta? Va multumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

In primul rand, este ilegal sa vi se retina mai mult de jumatate din salariu, oricat de multe popriri ati avea. Pe de alta parte, executorii judecatoresti ar putea recurge si la alte mijloace pentru recuperarea datoriilor, precum sechestrul pe bunurile mobile (masina), sau pe imobile.

De aceea, sfatul meu este sa gasiti impreuna cu bancile sau IFN-urile la care aveti datorii o solutie amiabila pentru plata datoriilor.

Ve recomand sa apelati si la CSALB (Centrul de Solutionare Amiabila a Litigiilor din domeniul Bancar), la telefon 0219414 sau pe site-ul CSALB.ro, o institutie care-i ajuta gratuit pe cei care au probleme cu bancile si IFN-urile sa si le rezolve, printr-o negociere amiabila. (vezi aici raspunsul integral)

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam.