Ghiseul Bancar

Numarul POS-urilor Garanti BBVA, in crestere cu 17%, la 14.085 unitati

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui comunicat de presa, in care se mai arata:

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor Grupului a ajuns la 8,66 miliarde RON, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde RON.

La nivel individual, Garanti BBVA a înregistrat un venit net de 209,1 milioane RON, cu o creștere de 3,8% față de rezultatul din prima jumătate a anului 2019. Strategia băncii de a pune clientul în centrul activităților sale a dus la o creștere a portofoliului de clienți cu 1,4%, la peste 426.000.

Profitul net realizat în primele 6 luni ale anului 2020 a fost de 55,3 milioane RON. Ca o dovadă a încrederii clienților în serviciile băncii, în această perioadă caracterizată de incertitudine, volumul depozitelor a crescut cu 15,6% în cazul clienților individuali și cu 14,3% în cazul clienților IMM.

Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul său de business sustenabil.

„2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creștere sănătoasă și organică, și nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziție puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context și să luăm deciziile adecvate. În timpul măsurilor de izolare, am rămas alături de clienții noștri, oferindu-le îndrumări și soluții adaptate nevoilor lor unice, pentru a putea face față numeroaselor provocări ridicate de actuala perioadă. Am depus toate eforturile necesare pentru a-i ajuta să amâne ratele sau să reeșaloneze creditele contractate, oferind, în același timp, servicii bancare de încredere, sigure, disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe canalele noastre digitale. În această perioadă dificilă, suntem alături de clienții noștri și îi ajutăm să își realizeze planurile și să prospere. De asemenea, o parte semnificativă a angajaților Grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menținem poziția prudentă și continuăm să acordăm prioritate sănătății echipei și comunității noastre”, a declarat Ufuk TandoÄŸan, CEO al Grupului Garanti BBVA România.

În primele șase luni ale anului, rețeaua POS a crescut cu 17%, până la 14,085 de unități, ca parte a eforturilor băncii de a asigura tranzacții sigure pentru clienții săi. Numărul total de carduri a ajuns în aceeași perioadă la 306.698.

În primul semestru, cele două instituții financiare nebancare ale Grupului, care operează în domeniul leasingului și al creditelor de consum, au înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu un venit net cumulat de 54 de milioane de lei și un profit net cumulat de 13,1 milioane RON, la sfârșitul lunii iunie.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB) al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

În prima jumătate a anului 2020, Garanti BBVA Turcia a înregistrat un venit net consolidat de 3,33 miliarde TL (434,33 milioane EUR) și un volum al activelor de 486,66 miliarde TL (63,45 miliarde EUR), în timp ce contribuția sa în economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash și non-cash în valoare totală de 367,14 miliarde TL (47,87 miliarde EUR).

Grupul Garanti BBVA România reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing și credite de consum.

Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins rețeaua și gama de produse pentru toate segmentele Retail, IMM și Corporate.
În 2019, Garanti BBVA a fost declarată Superbrand, pentru al doilea an consecutiv, dintr-o listă de peste 1,500 de mărci analizate de Superbrands România.

Mai mult, Garanti BBVA a primit din partea prestigioasei reviste Global Finance premiul “Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului “Best World Consumer Digital Banks 2019”, fiind cel de-al doisprezecelea premiu pe care Garanti BBVA îl primește din partea revistei Global Finance în ultimii unsprezece ani.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.garantibbva.ro