Ghiseul Bancar

Noiembrie, luna in care se fac cele mai multe tranzactii cu cardurile de credit

Noiembrie, luna in care se fac cele mai multe tranzactii cu cardurile de credit

Un sfert dintre cei care s-au bucurat de reducerile de “Black Friday” și au achitat cumpărăturile online, au plătit cu cardul de credit, potrivit PayU. Datorită acestei sărbători a pasionaților de shopping, noiembrie este luna în care românii utilizează cel mai mult acest instrument de plată. 

De exemplu, într-o singură zi, pe 16 noiembrie, de “Vinerea neagră”, posesorii cardului de credit emis de Garanti Bank, Bonus Card, au făcut cumpărături cu o valoare de 4 ori mai mare față de ziua precedentă.

Ca și anul trecut cele mai multe tranzacții s-au făcut în magazinele de electronice și electrocasnice. Românii au cumpărat telefoane, ceasuri inteligente, televizoare, laptopuri etc. 88% din tranzacții au fost făcute din fața laptopului sau de pe telefon.

Studiile arătă că oamenii sunt dispuși să cheltuiască mai mult - până la 83% în anumite cazuri - atunci când plătesc cu un card de credit în loc de numerar.

În România sunt peste 2,85 milioane de carduri de credit

Cardurile de credit au devenit în ultimii ani unele dintre cele mai căutate produse financiare pe măsură ce clienții au devenit din ce în ce mai conștienți de beneficiile utilizării lor: plata în rate și perioada de grație. În plus, se acordă rapid, iar rambursarea este mai flexibilă decât cea a unui credit.

De aceea, de-a lungul anilor s-a înregistrat o creștere a numărului de carduri de credit emise de bănci, dar și a numărului de tranzacții efectuate și a valorii acestor tranzacții. Potrivit datelor Băncii Naționale, la finalul lunii septembrie, numărul cardurilor de credit deținute de români depășise 2,85 milioane de unități.

Prin intermediul cardurilor de credit clienții primesc acces la numerar rapid pentru a finanța orice tip de cheltuială.

3 rate fără dobândă cu Bonus Card

Lansat de Garanti Bank în 2007, Bonus Card combină cu succes siguranța cumpărăturilor cu un program de recompense și cu opțiunea de a plăti în rate. De exemplu, până la finalul lunii ianuarie a anului 2019, clienții Garanti Bank pot alege să achite în 3 rate cumpărăturile* a căror valoare depășește 250 de lei.

Tot ce contează este ca tranzactiile sa fie făcute în supermarketuri, la service-urile auto sau în magazinele de haine, bijuterii, încălțăminte, cosmetice, jucării pentru copii sau echipamente sportive. Și nota la restaurantele partenere va putea fi spartă în 3 rate până la finalul lunii ianuarie.

Bonus Card este și unul dintre instrumentele de plată din piață cu nenumarate beneficii, atât pentru deținătorii de card, cât și pentru comercianți.

Pentru plata integrală a datoriei curente. Pentru Bonus Card Gold și Platinum, tranzacțiile se vor împărți în rate doar la cererea clienților, prin Call Center sau în orice agenție Garanti Bank