Ghiseul Bancar

Topul celor mai mici dobanzi la creditele de consum acordate de bancile mari

In privinta creditelor standard, fara nicio conditie legata de incasarea venitului sau obtinerea unui alt produs la pachet, precum un card sau o asigurare, CEC Bank are cel mai ieftin credit: cu dobanda de 7,85% si DAE de 10,09%

Patru dintre primele sapte mari banci romanesti (CEC Bank, Banca Transilvania, BRD si BCR) acorda credite de consum cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, sub media sistemului bancar pentru acest tip de imprumut, care era de 10,36% in luna februarie.

Astfel, cea mai mai mica dobanda pentru un credit de consum este de 6,85%, aferenta unui credit acordat de CEC Bank, la pachet cu un card de credit. DAE in cazul unui credit de 23.000 de lei (in jur de 5.000 de euro) rambursat pe o perioada de cinci ani este 9,03%, cu peste un punct sub media creditelor de acest tip acordate de bancile romanesti, conform Calculatordecredite.ro.

Dobanda este variabila, modificandu-se o data la trei luni, in functie de evolutia indicelui ROBOR la trei luni (0,85%), la care se adauga marja fixa a bancii (6,85%).

CEC Bank a redus saptamana trecuta dobanda in cadrul unei promotii la creditele de consum care se deruleaza pana la finalul lunii iunie.

Al doilea cel mai ieftin imprumut este acordat de Banca Transilvania, cu o dobanda de 8,82% si DAE de 9,39%, tot pentru un credit acordat clientilor de casa, care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii.

Pe locurile trei si patru vin alte doua banci mari: BRD si BCR, cu costuri totale apropiate, pentru aceleasi tipuri de credite, acordate clientilor care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii.

Diferenta majora este cea a tipului de dobanda: variabila la BRD, fixa la BCR, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru clientii BCR, care nu vor avea emotii cu privire la cresterea ratei in urmatorii ani, cand se prevede o crestere a dobanzii de referinta a BNR si odata cu ea si a indicelui ROBOR.

Si Banca Transilvania are o oferta competitiva de credit cu dobanda fixa, de 9,9% si DAE de 10,36%, credit destinat, de asemenea, clientilor care-si aduc salariul la banca.

In privinta creditelor standard, fara nicio conditie legata de incasarea venitului sau obtinerea unui alt produs la pachet, precum un card sau o asigurare, CEC Bank are cel mai ieftin credit: cu dobanda de 7,85% si DAE de 10,09%.

CEC Bank prelungeste promotia la creditele de consum

CEC Bank prelungeste pana la data de 30.06.2017 campania promotionala aferenta creditelor de nevoi personale si a celor de refinantare a creditelor de consum si, totodata, reduce marja fixa a dobanzii pentru creditele acordate la pachet cu un credit prin card, a anuntat banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:

Astfel, clientii persoane fizice beneficiaza in cadrul campaniei de urmatoarele avantaje:

· dobanda ROBOR 3M + marja fixa de 7,00 p.p., respectiv ROBOR 3M + marja fixa de 6,00 p.p. pentru creditele acordate la pachet impreuna cu un credit prin card;

· durata de creditare de maximum 5 ani;

· valoare de creditare extinsa la 90.000 lei;

· perioada de gratie de pana la 12 luni;

· fara comision de analiza dosar;

· posibilitatea de refinantare a creditelor in lei sau in alte valute;

· pentru determinarea venitului net se pot lua in calcul toate veniturile certe, cu caracter de permanenta pe toata perioada de creditare ale familiei;

· posibilitatea utilizarii serviciilor Internet Banking CEConline si CEC Bank Mobile Banking pentru vizualizarea situatiei creditului (soldul creditului, data scadentei, valoarea ratei scadente), dar si pentru operatiuni curente (plati, depozite etc.).

"In acord cu politica de stimulare a creditarii in moneda nationala, CEC Bank continua sa ofere doua dintre cele mai apreciate produse de finantare, creditul de nevoi personale si cel de refinantare, in conditii avantajoase atat din punct de vedere al costurilor, cat si al valorii maxime", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director-General CEC Bank.

Clientii pot aplica si online pentru un credit de nevoi personale, atat prin accesarea site-ului de internet al bancii, www.cec.ro, sectiunea Persoane fizice – Credite – Credite de consum, cat si prin accesarea minisite-ului dedicat, https://nevoipersonalececbank.ro/

Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Exemple de calcul

- DAE 10,22%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 14.400 lei cu rambursare in 49 de luni, cu o dobanda de 6,85%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 3M + marja fixa de 6,00 p.p. in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card, comision lunar de administrare in suma fixa de 20 lei si comision de analiza dosar de 0 lei. Rata lunara va fi de 357,72 lei, iar valoarea totala platibila de 17.528,16 lei.

- DAE 11,29%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 14.400 lei cu rambursare in 49 de luni, cu o dobanda de 7,85%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 3M + marja fixa de 7,00 p.p. (fara achizitionarea unui credit prin card), comision lunar de administrare in suma fixa de 20 lei si comision de analiza dosar de 0 lei. Rata lunara va fi de 364,44 lei, iar valoarea totala platibila de 17.857,27 lei.