Ghiseul Bancar

Eximbank a acordat BCR Leasing un credit de 100 milioane lei

EximBank si BCR Leasing IFN au incheiat un acord de parteneriat in cadrul caruia banca a acordat societatii de leasing un credit in valoare de 100 de milioane de lei ce are ca destinatie acordarea de finantari in lei pe termen scurt si mediu pentru activitatea clientilor BCR Leasing IFN, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele: 

Facilitatea a fost acordata pentru o perioada de 60 de luni, cu o perioada de gratie de 12 luni, din care perioada de utilizare de trei luni, si este garantata partial cu o scrisoare de garantie bancara emisa de Erste Group Bank AG.

”EximBank continua sa intreprinda toate demersurile in directia identificarii si valorificarii tuturor oportunitatilor care sa-i permita sa distribuie cat mai multe fonduri catre companiile de pe piata romaneasca. Parteneriatul cu BCR Leasing IFN reprezinta inca un canal prin care putem finanta indirect atat companiile mici si mijlocii – care detin o pondere de peste 80% in portofoliul BCR Leasing IFN, cat si clienti corporate, in conditii de maxima eficienta, expertiza partenerului nostru completand competentele tehnice ale EximBank. Contribuim astfel la construirea de solutii de finantare ce permit realizarea de investitii pentru dezvoltarea de noi afaceri sau pentru consolidarea afacerilor deja mature”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

“Parteneriatul dintre EximBank si BCR Leasing este direct conectat cu mediul de afaceri din Romania, finantarile in leasing fiind un bun indicator al investitiilor realizate in economia romaneasca in special de catre segmentul intreprinderilor mici si mijlocii. Prin produsele noastre, asiguram acces flexibil si convenabil la solutii de finantare a activelor productive, ce permit cresterea productivitatii si competitivitatii intr-un mediu economic din ce in ce mai dinamic si complex”, a declarant Bogdan Speteanu, presedinte BCR Leasing.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.