Ghiseul Bancar

Banca Transilvania isi va rasplati si in acest an actionarii cu dividende in numerar si actiuni gratuite

Anul trecut, BT a distribuit actionarilor jumatate din profitul de 2,4 miliarde lei sub forma de numerar, si alte 620 milioane lei in actiuni gratuite, dividendul brut/actiune ridicandu-se la 0,39 lei

Banca Transilvania (BT) a decis ca si in acest an, la fel ca in 2016, sa imparta cu actionarii o parte din profitul de 1,2 miliarde lei, prin plata unor dividende sub forma de numerar, precum si actiuni gratuite.

Anul trecut, BT a distribuit actionarilor jumatate din profitul de 2,4 miliarde lei sub forma de numerar, si alte 620 milioane lei in actiuni gratuite, dividendul brut/actiune ridicandu-se la 0,39 lei.

Detaliile privind valoarea dividendului care va fi distribuit in acest an vor fi facute publice cu ocazia Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din luna aprilie.

BT a decis anul trecut sa distribuie dividende sub forma de numerar, pentru a doua oara in istoria BT, dupa ce a obtinut un castig important, de 1,6 miliarde lei, din tranzactia de preluare a Volksbank, in 2015.

BT vrea sa-si majoreze cu doua cifre veniturile din dobanzi si comisioane

BT urmareste sa-si majoreze veniturile din dobanzi si comisioane cu doua cifre in acest an, spune seful bancii, Omer Tetik.

Anul trecut, veniturile nete din dobanzi ale BT au scazut cu 10%, in timp ce veniturile nete din comisioane au crescut cu 11%.

De asemenea, banca din Cluj vrea sa-si diminueze rata creditelor neperformante (NPE), conform definitiei EBA, la 6%, de la 9,84% in decembrie 2016, prin recunoasterea creditelor neperformante si scoaterea acestora in afara bilantului (write-off) in vederea recuperarii.