Ghiseul Bancar

Fitch imbunatateste ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătățit ratingul de viabilitate acordat Garanti Bank România, de la "b" la "b+", anunta banca intr-un comunicat. 

Decizia reflectă optimizarea capacității de finanțare a Garanti Bank (o creștere a volumului depozitelor), un solid profit brut operațional înainte de provizioane, precum și ameliorarea perspectivelor de creștere a economiei la nivel local.

"Strategia Garanti Bank este de a-și continua creșterea sustenabilă pe termen lung, iar îmbunătățirea ratingului de viabilitate, acordat de Fitch, confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Fitch a menținut neschimbat nivelul celorlalte ratinguri acordate Garanti Bank România: cel pentru datorii pe termen lung la "BB+", cu perspectivă pozitivă, cel pentru datorii pe termen scurt la "B", cu perspectivă pozitivă, și cel de sprijin la "3", cu perspectivă pozitivă.

Perspectiva pozitivă acordată ratingurilor Garanti România reflectă perspectiva pozitivă a ratingurilor băncii mamă, Turkiye Garanti Bankasi (TGB), care la rândul lor reflectă anunțul făcut de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), în noiembrie 2014, privind majorarea participației sale în TGB.