Ghiseul Bancar

CEC Bank acorda credite agricultorilor care primesc subventii APIA pentru cresterea porcilor

CEC Bank anunta lansarea unor noi produse de finantare a agricultorilor care beneficiaza de subventii APIA pentru cresterea porcilor, dobanzile practicate fiind cuprinse in prezent intre 5,78% si 6,03%, in functie de situatia economico-financiara a clientului.

"Continuand politica de sustinere a sectorului agricol, CEC Bank lanseaza noi produse de finantare, dezvoltate in baza celui de-al XXXV-lea parteneriat cu APIA si destinate beneficiarilor masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine, anul I, sesiunea III si anul III, sesiunea II", anunta banca intr-un comunicat.

Potrivit bancii, creditele nou lansate prezinta o serie de avantaje precum:

- posibilitatea finantarii a pana la 85% din suma mentionata in adeverinta eliberata de APIA;

- fara contributie proprie;

- fara asumarea riscului valutar, finantarile fiind acordate exclusiv in lei;

- comision de acordare a creditului de doar 0,95% din valoarea creditului;

- garantii flexibile, inclusiv prin posibilitatea obtinerii garantiei de la FGCR/FNGCIMM;

- consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

“Prin lansarea acestor produse de finantare confirmam implicarea CEC Bank in sustinerea agriculturii si totodata ne aratam increderea in potentialul de dezvoltare al acestui sector, agricultura fiind un domeniu cu importante surse de dezvoltare economica”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank, citat intr-un comunicat al bancii.

CEC Bank a dezvoltat produse de finantare in baza conventiilor incheiate cu APIA inca din anul 2008, cele mai importante programe adresandu-se beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata, beneficiarilor sectorului zootehnie (ovine/caprine/bovine), beneficiarilor masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II din Programul National de Dezvoltare Rurala, precum si beneficiarilor Masurii 215 (pasari/porcine). Banca a acordat pana in prezent peste 120.000 de finantari beneficiarilor eligibili, pentru desfasurarea activitatilor curente, cu o valoare de peste 2 miliarde lei.