Ghiseul Bancar

Garanti Leasing primeste 4 mil. euro de la IFC pentru finantarea proiectelor de energie regenerabila si eficienta energetica

Garanti Leasing, parte din grupul financiar-bancar Garanti România, primește 4 milioane de euro de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru a finanța proiecte de energie regenerabilă și eficiență energetică, anunta compania de leasing intr-un comunicat.

 

Acesta este primul împrumut de energie regenerabilă pe care IFC îl oferă unei instituții financiare din România, precum și prima finanțare pe care o acordă unei companii autohtone de leasing, de la declanșarea crizei din 2008.

 

Suma de 4 milioane de euro face parte dintr-un împrumut de 7 milioane de euro pe care Garanti Leasing îl primește de la IFC, în vederea sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Acesta este al treilea acord încheiat de IFC cu o instituție a Grupului Garanti România și prima finanțare obținută de Garanti Leasing. În februarie 2012 și la începutul lui 2014, IFC a acordat Garanti Bank două împrumuturi, în valoare cumulată de 57,5 milioane de euro.

 

“Finanțarea IMM-urilor a fost una dintre prioritățile noastre în 2014. Strategia noastră în lunile următoare este să ne menținem trendul ascendant și evoluția sustenabilă, extinderea cotei de piață și diversificarea portofoliului de bunuri finanțate, cu accent pe segmentul IMM-urilor și pe sectorul public”, a declarat Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing (foto, primul din stanga).

 

“Prin colaborarea cu Garanti Leasing România, suținem fluxul de credite pentru companiile mici și mijlocii și încurajăm investițiile în proiecte de energie regenerabilă și eficiență energetică”, a declarat Ana Maria Mihăescu, Șeful Misiunii IFC în România.

 

În primul semestru, Garanti Leasing a acordat finanțări noi în valoare de 36,2 milioane de euro, cu 68% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

 

În prima jumătate a anului, finanțările s-au îndreptat către: vehicule (64, echipamente (30%) și imobiliare (6%). La sfârșitul primelor șase luni, compania a înregistrat un profit net de 1,34 milioane de euro.