Ghiseul Bancar

Prima Casa: garantiile au fost din nou suplimentate, dupa ce BCR a epuizat plafonul repartizat

Ministerul Finanțelor Publice anunta ca a aprobat vineri, alocarea suplimentară către băncile comerciale incluse în Programul Prima Casa a unei sume de 135,5 milioane lei în vederea creșterii plafonului general de garantare, ceea ce va permite acordarea de garanții în continuare pentru toate tipurile de locuințe.

"Până la sfârșitul lunii octombrie 2014, Ministerul Finanțelor Publice va iniția o Hotărâre de Guvern în care va fi prevazută suplimentarea plafonului cu valoarea necesară pentru acoperirea tuturor solicitărilor care vor fi înregistrate până la finalul anului 2014 în cadrul Programului Prima Casă", se arata in comunicat.

Aceste acțiuni au în vedere buna funcționare în continuare a Programului Prima Casă, atât până la finalul anului 2014, cât și pe parcursul anilor viitori, se mai arata in comunicat.

Decizia Finantelor vine la o zi dupa ce BCR, cea mai mare banca romaneasca, a anuntat ca a epuizat, în circa două săptămani, plafonul obtinuț în cadrul programului Prima Casă prin realocarea sumelor neutilizate destinate achizițiilor de locuințe construite de ANL. Banca a aprobat circa 1.000 de noi credite Prima Casă în valoare de aproximativ 136 milioane lei.

Astfel ca BCR a solicitat Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casă 6. (Vezi detalii)