Ghiseul Bancar

EximBank a facut un profit de 32 milioane lei in primul semestru din 2014, in crestere cu 29%

Față de sfârșitul anului precedent, la 30.06.2014 activele băncii au crescut cu 244 de milioane de lei, pe fondul dinamicii ascendente a portofoliului de credite acordate, mai mare cu 24% față de decembrie 2013.

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproximativ 32 de milioane de lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent, în contextul extinderii bazei de clienți și a acoperirii teritoriale și ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o bună capacitate de generare a veniturilor, precizeaza banca intr-un comunicat.

Volumul expunerilor noi acordate (atât în nume și cont propriu, cât și în numele și contul statului) a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 de milioane de lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor, diferența reprezentând scrisori de garanție bancară sau plafoane multiprodus.

“Strategia abordată de EximBank în ultimii doi ani, de angajare proactivă a pieței și creștere a capacității de reacție rapidă la nevoile clienților, a permis majorarea portofoliului de credite nete al băncii cu 24% față de sfârșitul lui 2013. Am reușit într-un timp extrem de scurt să ne modernizăm oferta de produse și vom continua să evoluăm în această direcție astfel încât să ne transformăm într-un furnizor de produse financiare de foarte bună calitate. Avem în acest moment o ofertă completă și complexă, și vom continua să ne modernizăm soluțiile financiare pe toate palierele – de la finantare, garantare, asigurare, la factoring, trade finance sau cash management. Suntem convinși că 2014 se va încheia cu menținerea EximBank pe o poziție de top în clasamentul celor mai profitabile bănci din sistemul bancar românesc” a afirmat Traian Halalai, președinte EximBank, citat in comunicatul bancii.

El a adăugat că pe parcursul întregii perioade menționate, procesul de optimizare a costurilor a continuat într-un mod prudent dar constant, ponderea costurilor operaționale în venitul net bancar reducându-se de la 54.7% în anul 2012, la 52.5% în 2013, respectiv la 46.1% în semestrul I al anului 2014.

Față de sfârșitul anului precedent, la 30.06.2014 activele băncii au crescut cu 244 de milioane de lei, pe fondul dinamicii ascendente a portofoliului de credite acordate, mai mare cu 24% față de decembrie 2013.