Ghiseul Bancar

Garanti Bank finanteaza constructia unei cladiri de birouri si spatii comerciale cu arhitectura istorica in centrul Bucurestiului

Investiția FF Group pentru reconstrucția clădirii este de aproape 5 milioane euro, împrumutul contractat de la Garanti Bank fiind în valoare de 4 milioane euro.

Garanti Bank anunta ca a semnat un acord de finanțare cu FF Group Romania (fostă Elmec România) pentru investiția în recondiționarea unei clădiri istorice aflată într-una dintre cele mai importante zone din centrul Bucureștiului, strada Ion Câmpineanu. Proiectul imobiliar va consta în transformarea clădirii într-un centru modern de retail și birouri, cu o suprafață de 5.000 mp.

În mai 2013, FF Group Romania a demarat lucrările de reconstrucție a clădirii istorice situată pe strada Ion Câmpineanu colț cu Nicolae Bălcescu, aproape de Piața Universității. Clădirea va găzdui spații comerciale și de birouri pe cele șase etaje, păstrând detaliile arhitecturale ale fațadei.

"Pe lângă atenția deosebită pe care o acordăm rețelelor noastre de distribuție și retail, FF Group urmărește implementarea planurilor sale de dezvoltare imobiliară în România. Credem că acest proiect reprezintă un reper major atât pentru compania noastră, cât și pentru peisajul urbanistic bucureștean", a declarat Cristian Beznoska, CEO FF Group România.

"Acest proiect este foarte important pentru București, fiind vorba de recondiționarea unei clădiri minunate, construită în 1923 și aflată într-una din zonele de mare interes din capitală. Prin acest parteneriat cu FF Group sprijinim dezvoltarea orașului, urmărind strategia noastră de a ne implica în proiecte care demonstrează viziune și grijă pentru patrimoniul orașului", a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct Garanti Bank.

Din cei 5.000 mp, trei etaje totalizând 1.200 mp vor fi dedicate segmentului retail, pentru propriul magazin multibrand al FF Group, _kix. Restul clădirii va avea ca destinație spații de birouri, care vor fi închiriate către terți. Proiectul va fi finalizat în mai 2015.

Investiția FF Group pentru reconstrucția clădirii este de aproape 5 milioane euro, împrumutul contractat de la Garanti Bank fiind în valoare de 4 milioane euro.