Ghiseul Bancar

Procurorii au facut perchezitii la 40 de sedii Omniasig. Angajatii firmei de asigurari, urmariti penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Omniasig spune ca e vorba de politele de asigurare a locuintelor PAD

Omniasig precizeaza, intr-un comunicat, ca "unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul OMNIASIG este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD."

 

Procurorii si politistii au efectuat astazi perchezitii la sediile a 49 de sucursale ale firmei de asigurari Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală, anunta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"La desfășurarea acestor activități, procurorii beneficiază de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară (fiind angrenați aproximativ 100 de polițiști) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Fraudelor, precum și de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații", potrivit procurorilor.

Potrivit informatiilor publicate de presa, se pare ca directorul general al Omniasig, Mihai Tecau, si alti 40 de directori ai firmei de asigurari sunt acuzati de falsificarea unor polite de asigurare, cu un prejudiciu de milioane de lei.

Omniasig: activitatea curenta nu este afectata

Omniasig precizeaza, intr-un comunicat, ca "unicul obiect al acțiunii de verificare desfășurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul OMNIASIG este situația polițelor de asigurare de locuințe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a polițelor PAD."

"Compania noastră va colabora pe deplin și va pune la dispoziția autorităților toate documentele și informațiile solicitate. În același timp, am demarat o investigație internă pentru a lămuri în întregime această situație.
Activitatea curentă a OMNIASIG nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări", precizeaza compania.

In comunicat se mai arata ca "OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari și mai stabile companii de asigurări generale din România, având un portofoliu de peste 100 produse și o rețea teritorială extinsă. OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei. În prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piața asigurărilor din România.