Ghiseul Bancar

Piraeus Bank ramane singura banca greceasca profitabila din Romania, Alpha Bank si Bancpost avand in continuare pierderi

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania:

 Piraeus Bank anunta ca a realizat un profit brut de 3,3 milioane euro in 2013, fiind singura banca greceasca din Romania care a reusit sa ramana profitabila, Alpha Bank si Bancpost inregistrand in continuare pierderi. Bancpost a avut pierderi de 40,2 milioane euro in 2013, in timp ce pierderile Alpha Bank s-au ridicat la 5 milioane de euro.

Activele Piraeus Bank au depasit 2 miliarde euro, un avans de 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor acordate la sfarsitul anului 2013 a crescut cu 20% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a lui 2012 si a ajuns la peste1.6 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 31 decembrie 2013 depasea 1 miliard de euro, cu 21% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 140 de sucursale, precizeaza banca.

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania: "2013 este primul an post criza in care semnalele de revenire catre un business eficient si profitabil au devenit semnificative. Principalii indicatori de performanta ai bancii au urmat o traiectorie ascendenta pe parcursul intregului an, astfel ca putem vorbi de rezultate foarte bune atat pe zona de creditare corporate si IMM, cat si pe cea de atragere de surse.