Ghiseul Bancar

Cum si unde incheiem o polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale

Proprietarii de locuinte care nu detin o polita facultativa de asigurare a locuintei mai au la dispozitie aproximativ o luna pentru a incheia polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor PAD.

In schimb cei care detin deja o polita facultativa vor fi scutiti de aceasta obligativitate, potrivit votului final dat de deputati unor amendamente la legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor.

Astfel, contractul de asigurare obligatorie a locuintelor se incheie in forma scrisa intre Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) si proprietarul locuintei, prin mijlocirea societatilor de asigurare actionare PAID (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Uniqa Asigurari, Platinum Asigurari).

Pentru incheierea contractului proprietarul trebuie sa prezinte cartea de identitatea si actul de proprietate.

PAD trebuie sa cuprinda cel putin denumirea/numele si sediul/domiciliul partilor contractante, numele beneficiarului asigurarii, tipul locuintei si adresa acesteia, suma asigurata obligatoriu, prima obligatorie si termenele de plata a acesteia, precum si perioada de valabilitate a contractului de asigurare.