Ghiseul Bancar

Asigurarile RCA si Casco se vor scumpi cu 20-35% in 2010

Asigurarile RCA si Casco se vor scumpi cu 20-35% in 2010, sustin reprezentantii companiilor de asigurari.

"Un motiv foarte important al majorarii tarifelor pentru asigurările auto este daunalitatea crescută pe aceste polițe. Se dorește rentabilizarea conturilor auto, crearea unui raport corect între primele subscrise și daunele plătite petru acestea și scăderea ratei daunei", a declarat vicepreședintele Uniqa Asigurări, Alfred Vlcek.

El susține că scumpirea constantă a pieselor de schimb și a manoperei în service-urile auto reprezintă un alt motiv pentru creșterea tarifelor în cazul asigurărilor auto.

Vlcek consideră că este importantă alinierea la normele europene în ce privește modul de calcul al tarifelor RCA și Casco și segmentarea portofoliului în funcție de profilul clientului. Astfel, clienții care se încadrează într-o categorie de risc ridicat vor plăti mai mult pentru o poliță auto.

"Nu numai în portofoliul companiei noastre, ci în toate companiile de asigurări există aceeași problemă, existența clienților cu daune mari duce la scăderea rentabilității. Dar, ne așteptăm la o echilibrare, între RCA și Casco. Iar companiile care 'și-au făcut temele' și au reușit să-și eficientizeze sistemul de daune vor avea de câștigat", consideră vicepreședintele Uniqa Asigurări.