Ghiseul Bancar

Astra Asigurari a obtinut un profit de 4,1 milioane lei

Compania ASTRA Asigurari a inregistrat in primele 9 luni ale lui 2009 un profit net in valoare de 4.179.465 RON fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut care s-a cifrat la suma de 1.313.642 RON.

Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele 9 luni ale lui 2009 se cifreaza la 611.378.828 RON, din care 604.167.507 RON, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 22% fata de trimestrul III 2008.

Pe clase, in primele 9 luni ale anului 2009, ASTRA Asigurari a subscris:

- cele mai importante cresteri au fost inregistrate la: cladiri si bunuri, pe acest segment compania inregistrand o crestere de 235%;
- 9,6 mil. RON pentru Casco Aviatie, in crestere cu 36 %; 9,5 mil. RON pentru raspundere civila pentru aeronave, fata de 8,4 mil. RON in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta linie de asigurari inregistrand o crestere de 13%. Cresterea se datoreaza castigarii unor conturi importante de aviatie si a reinnoirii unor conturi din portofoliu;
- 428 mil. RON la asigurari auto, din care 186 mil. RON pe RCA, in crestere cu
7 % comparativ cu trimestrul III 2008;
- asigurarile de viata au inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 47% fata de trimestrul III 2008, acestea fiind in suma de 7,2 mil RON.

,,Obiectivele pe care ni le-am propus pe termen lung sunt mentinerea pozitiei in topul primelor trei companii din piata de profil, consolidarea pozitiei de lider pe segmentele aviatie, maritim si property, profesionalizarea retei de vanzari si cresterea calitatii serviciilor furnizate asiguratilor’’, declara Radu Mustatea, Presedinte Directorat in ASTRA Asigurari.

Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul III 2009 o crestere cu 16 % fata de trimestrul III 2008, de la 201 mil. RON in 2008 la 232 mil. RON in 2009. Ponderea cea mai mare a daunelor o au cele care decurg din activitatea de asigurari generale.

ASTRA Asigurari este lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, fapt pentru care a fost distinsa cu Premiul ,,Cel mai mare asigurator, clasa asigurari RC transporturi aeriene si navale’’ la editia I a Galei Premiilor Finmedia - Companii de Asigurari de Top. De asemenea, ASTRA Asigurari este jucator de traditie pe segmentul RCA si asigurator de marca la asigurari generale. Compania ocupa locul 3 la asigurari generale si incepand cu iunie 2009 este lider de piata la asigurari property.

Cu o retea ce numara peste 250 de sedii, ASTRA Asigurari ofera clientilor sai acoperire nationala completa, asistenta de proximitate si peste 60 de tipuri de asigurari cu produsele derivate ale acestora.

Noutati despre ASTRA Asigurari

Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. In Romania acest sistem va deveni operational incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Politele obligatorii care vor fi emise de PAID sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform legislatiei in vigoare.

ASTRA Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID, domnul Radu Mustatea, Presedinte Directorat in ASTRA fiind reprezentantul Grupului de Initiativa privind constituirea PAID si Vicepresedintele acestui organism.

Managementul companiei a decis anul acesta initierea unui proiect unic in piata asigurarilor din Romania. Astfel, compania a lansat sistemul electronic de subscriere si management de porfoliu. Acesta poate fi accesat de toti partenerii de business ai companiei. La ora actuala, forta de vanzare a ASTRA Asigurari este dotata cu sistem mobil de subscriere electronica, timpul dedicat emiterii politelor de asigurare scazand astfel considerabil.

Despre ASTRA Asigurari

ASTRA Asigurari a fost înființată în 1991 si este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital preponderent autohtone. ASTRA Asigurari se numara intre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona de profil, avand un capital social cu o valoare de 55 milioane de Euro.

Principalii acționari ai companiei sunt TNG - The Nova Group, unul dintre cele mai mari holding-uri românești, și Uniqa Group, jucător internațional important, cu interese în peste 20 țări.