Ghiseul Bancar

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) are director general: Marius Bulugea

Ieri dupa-amiaza, Marius Bulugea a fost numit Director General al PAID in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie.

Marius Bulugea, cunoscut specialist al pietei asigurarilor, ocupa in prezent functia de Director General al Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Noul Director General al PAID, Marius Bulugea, a declarat: “Directorul General va trebui ca intr-o prima etapa sa elaboreze schema de organizare a nou-formatei societati”.

Constantin TOMA, Presedintele PAID, a adaugat: “Vom incepe demersurile pentru organizarea PAID si selectarea furnizorului sistemului IT. De asemenea, vom avea discutii cu reasiguratorii si brokerii de profil pentru gasirea celei mai avantajoase variante de plasare a riscurilor".

***

PAID este societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, ale carei documente constitutive au fost semnate pe 23 septembrie 2009. Aceste polite obligatorii sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform legii nr. 260/ 2008.

Societatile de asigurari care au semnat Actul Constitutiv de infiintare a PAID sunt: ASTRA Asigurari, Groupama Asigurari, CLAL Romania Asigurari Reasigurari, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig Societate de Asigurare Si Reasigurare, Asigurare Reasigurare ARDAF, Generali Asigurari, Carpatica Asig, Euroins Romania Asigurare Reasigurare, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari-Reasigurari si ABC Asigurari-Reasigurari.