Ghiseul Bancar

Eureko investeste 25 milioane de Euro in operatiunile din Romania

Eureko, parte a grupului financiar european de top, ocupă o poziție puternică pe piața locală și urmărește o dezvoltare pe termen lung prin investiții susținute pe piața de pensii și asigurări.

Majorarea de capital de 25 milioane euro din partea Grupului pentru susținerea dezvoltării subsidiarelor din România va fi utilizată atât pentru compania de asigurări, cât și pentru compania de pensii, astfel că o majorare de 12.6 milioane a fost alocată pentru segmentul de asigurări și de 12.4 milioane pe cel de pensii.

Conform declarațiilor reprezentanților companiei în ceea ce privește operațiunile de pe piața locală și planurile de dezvoltare pe piața de asigurări și pensii, stabilitatea financiară a companiei Eureko România este susținută de investiții solide și de o strategie amplă de dezvoltare.

Astfel, Eureko România reiterează conceptele strategice:

„Ne concentrăm pe segmentele cheie, respectiv pensii, asigurari de sănătate și asigurări de viață, pe care le considerăm ca având un potențial mare de dezvoltare,” afirmă Shaun Russell, Director Comercial al Eureko in România.

„Piața asigurărilor și pensiilor s-a consolidat din ce în ce mai mult în urma fuziunilor și preluărilor. Eureko România a fost parte din acest proces prin preluarea fondului de pensii al Bancpost. De asemenea, suntem lider de piață pe segmentul asigurărilor de sănătate, poziție pe care urmărim să o extindem. ÃŽn toate liniile de business beneficiem de experiența vastă a Grupului Eureko.

Strategia noastră de extindere combină creșterea prin achiziții cu creșterea organică prin extinderea operațiunilor existente și a dezvoltarii capacității de distribuție.

Eureko România a finalizat recent fuziunea cu Bancpost Fond de Pensii, următoarea fuziune cu KD Fond de Pensii urmând să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Vom susține în continuare investițiile în extinderea facilităților serviciilor medicale în 2009, am crescut canalele de distribuție în prima jumătate a acestui an și vom continua aceste activități pe tot parcursul anului,” a adăugat Shaun Russell.

***

Eureko este un grup financiar cu o poziție puternică în Europa, înregistrat la Utrecht-Olanda și prezent în peste 13 țări europene, cu peste 20.000 de angajați.