Ghiseul Bancar

Participantii la BCR Fond de Pensii pot afla on-line sumele acumulate

Participantii la Fondul de pensii administrat de BCR au posibilitatea sa isi verifice in orice moment sumele acumulate pentru pensie, prin intermediul paginii web www.pensiibcr.ro.

“Acest site realizeaza un prim contact intre noi si participantii la fond, potentialii participanti si agentii de marketing” a declarat Simona Ditescu, director general BCR Administrare Fond de Pensii

Site-ul, www.pensiibcr.ro, are o platforma dedicata exclusiv participantilor la fondul de pensii obligatorii BCR, in care vor fi publicate urmatoarele informatii:

• Activul total al fondului
• Activul net al fondului
• Activul personal al participantului – cuantumul contributiilor
• Valoarea unitatii de fond la care au fost achizitionate unitatile de catre participanti
• Numarul de unitati de fond


“Noutatea se refera la faptul ca cei care au subscris la Fondul de Pensie obligatorie BCR au posibilitatea sa-si interogheze contul personal. Concret, orice participant se poate loga cu un user si cu o parola si poate verifica situatia contului personal in timp real, cu actualizare lunara” a adaugat Simona Ditescu.

Platforma contine si un istoric al acestor date pentru ultimele sase luni. Toate aceste informatii sunt oferite gratuit clientilor BCR.


BCR Administrare Fond de Pensii are in prezent 151.137 de aderanti fiind pe locul 1 in topul administratorilor de fonduri de pensii detinute de banci. Structura de plasamente a BCR Fond de Pensii imbina siguranta cu posibilitatile de profit, fiind un fond cu un profil de risc mediu. Astfel din totalul contributiilor fondul tinteste sa investeasca:
• 65% in instrumente financiare cu risc scazut (titluri de stat si obligatiuni);
• 25% in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate (actiuni);
• 5% in instrumente ale pietei monetare;
• 5% in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,1 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 643 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 52 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 1.600 de bancomate si peste 14.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte, precum si in asigurari.

Erste Bank este, cu cei 53.633 de angajati, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La data de 30 iunie 2008, totalul activelor era de 214,2 miliarde de euro, profitul net de 636,6 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 15,2%.