HVB Tiriac Bank a acordat 22% din credite prin canale alternative

In primele noua luni ale anului 2006, HVB Þiriac Bank a inregistrat o dinamica pozitiva a profitabilitatii realizand un profit net de 164 milioane RON, cu 3,2% peste cel din septembrie 2005 (rezultate cumulate ale HVB Bank Romania si Banca Þiriac), informeaza un comunicat al bancii.

Pe fondul restrictiilor impuse de BNR in octombrie 2005 la creditarea in valuta, care au determinat HVB Bank Romania si ulterior HVB Þiriac Bank sa inregistreze parte din portofoliul nou de credite la Bank Austria Creditanstalt, activele totale au atins 8,6 miliarde RON, fiind cu doar 2,7% mai mici decat in septembrie 2005. Rata rentabilitatii financiare a fost de 28%, raportul costuri administrative / venituri nete operationale 46%, iar indicatorul venitului per angajat 0,28 milioane RON. Rata rentabilitatii economice a fost de 2,82%. La sfarsitul lunii septembrie 2006, banca deservea peste 500.000 de clienti prin intermediul a 82 de unitati, avand 1.630 de angajati.

„Principala realizare a fost finalizarea cu succes a fuziunii dintre HVB Bank Romania si Banca Þiriac. Sunt multumit de rezultatele obtinute la sfarsitul lunii septembrie. Acestea dovedesc ca am reusit sa parcurgem procesul de integrare fara ca acesta sa afecteze dezvoltarea business-ului”, a declarat Dan Pascariu, Presedinte al HVB Þiriac Bank.

Portofoliul de credite a atins la sfarsitul lui septembrie 2006 4,8 miliarde RON, din care 3 miliarde RON sunt credite acordate persoanelor juridice. Creditele acordate persoanelor fizice au crescut de la 1,3 miliarde RON in septembrie 2005 la 1,8 miliarde RON inregistrate la sfarsitul lui septembrie 2006.

Dezvoltarea canalelor alternative de distributie, consolidarea colaborarii cu partenerul strategic Gemini Capital Consult cat si incheierea unor noi parteneriate cu companii sau consultanti financiari au avut o contributie importanta in obtinerea acestor rezultate. Astfel, in trimestrul 3 al acestui an, 19% din volumul, respectiv 22% din numarul creditelor acordate persoanelor fizice s-a bazat pe canale alternative de distributie.

Rezultatul activitatii din trimestrul al treilea se reflecta intr-o crestere a profitului net de la 99 milioane RON (inregistrat in primele sase luni de HVB Bank Romania si Banca Þiriac) la 164 milioane RON la sfarsitul lunii septembrie.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu