Fondul de garantare a creditelor spune ca exista suficiente fonduri pentru Programul Prima Casa in 2014: 710 milioane lei

Numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care in ultimii ani s-a transformat mai degraba in fond de garantare a creditelor ipotecare pentru populatie, in loc sa sustina micile afaceri, anunta ca exista suficiente fonduri in acest an pentru garantiile acordate in cadrul Programului Prima Casa, respectiv o suma de 710 milioane lei, dupa o noua realocare de la programul ANL.

FNGCIMM precizeaza urmatoarele intr-un comunicat: Guvernul României a aprobat, în data de 22 septembrie 2014, Hotărârea pentru completarea art.3 din anexa nr.1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă".

Imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500.000.000 lei destinat inițial achiziționării locuințelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achiziționarea tuturor tipurilor de locuințe.

Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii și estimările partenerilor noștri bancari, ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include și plafonul realocat va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârșitul anului 2014.

„În perioada imediat următoare, numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL.
În acest sens, au fost luate toate măsurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operaționale implicate în aprobarea garanțiilor. Îi asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi probleme în procesarea solicitărilor pe care le vom primi în această perioadă pentru a ne încadra în continuare în termenul de maxim patru zile lucrătoare de acordare a garanțiilor, de la data depunerii dosarelor complete și corect întocmite.”, a declarat doamna Silvia Ciornei, președinte-director general FNGCIMM.


Vezi stirea integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu