CREDITE

Exista dobanzi fixe la creditele de consum mai mici decat cele variabile, cu ROBOR

Dobanzile la creditele de consum (nevoi personale) acordate de primele sapte mari banci romanesti (BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING si CEC) variaza intre 8,46% la CEC Bank si 13,25% la Raiffeisen Bank, conform datelor culese de pe site-urile bancilor si de pe Calculatordecredite.ro.

CEC Bank accepta extrase de carte funciara eliberate online, pentru dosarele de credite imobiliare

CEC Bank anunta ca accepta, pentru dosarele de credite imobiliare, extrase de carte funciara eliberate online, scutindu-si astfel clientii de drumuri si timp pierdut la oficiile de cadastru, acestia putand astfel sa obtina mai rapid unui imprumut.

Provident a acordat imprumuturi unui numar de 535.000 de clienti in Romania si Ungaria

Provident Financial România anunță numirea lui Eduard Gongonie în funcția de Director Regional de Marketing, responsabil de coordonarea echipelor de marketing din România și Ungaria, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza urmatoarele: 

BCR isi face reclama inselatoare la creditele Start-Up Nation

Care credeti ca e cea mai buna dobanda: 4% sau 4,5%? BCR spune ca 4,5% e cea mai buna. Probabil pentru ca e mai mare.

Sa vedem cum a ajuns BCR in situatia de a-si face reclama inselatoare, sustinand ca practica cea mai buna dobanda (4,5%) la creditele pentru firmele nou-infiintate capitalizate de stat prin Programul Start-up Nation, desi CEC Bank are o dobanda mai mica (4%).

Creditele in franci elvetieni (CHF) si-au redus ritmul de scadere

Creditele in franci elvetieni (CHF) detinute de romani la un numar de sase banci romanesti si-au redus semnificativ ritmul de scadere in august, comparativ cu precedentele patru luni, arata datele BNR.

CEC Bank vine cu cea mai buna dobanda pentru creditarea firmelor nou-infiintate prin Programul Start-up Nation

CEC Bank, banca detinuta de statul roman, a lansat o oferta de creditare a firmelor nou-infiintate, care pot obtine fonduri nerambursabile (ajutor de minimis) de pana la 200.000 de lei prin programul guvernamental Start-up Nation, cu cea mai buna dobanda, comparativ cu celelalte doua banci selectate sa participe la acest program: Banca Transilvania si BCR.

IFN-urile nu au scazut dobanzile, dupa intrarea in vigoare a restrictiilor BNR

Din 1 octombrie a intrat in vigoare noul Regulament BNR nr.20/2009 modificat pentru a restrictiona creditele cu dobanzi ridicate, in special cele online, acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), insa acestea nu au ieftinit deloc costurile imprumuturilor.

De ce cresc dobanzile ROBOR si de ce se scumpesc creditele?

Daca nu sunteti familiare/familiari cu domeniul financiar-bancar si cu politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), dar aveti un credit in lei, v-ati putea intreba, dupa ce ati vazut stirile despre cresterea dobanzilor ROBOR si scumpirea creditelor: de ce trebuie sa creasca, de fapt, acest ROBOR si de ce trebuie sa platesc o rata mai mare la credit?

Regulamentul BNR nr. 20/2009 privind restrictiile de creditare impuse IFN-urior, publicat in Monitorul Oficial; prim-viceguvernatorul Florin Georgescu da explicatii in Parlament

In Monitorul Oficial Oficial al Romaniei nr. 760 din 25 septembrie 2017 a aparut Regulamentul BNR pentru modificarea si completarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr.20/2009 privind Institutiile Financiare Nebancare (IFN), care se va aplica de la 1 octombrie, emis cu scopul de a restrictiona creditele cu dobanzi mari acordate de IFN-uri, mai cu seama de cele care activeaza online, care urmeaza a fi supravegheate prudential de BNR.

Prima toamna fara credite Prima Casa dupa opt ani: ce alternative de credite ipotecare au bancile?

Fondurile pentru garantiile aferente Programului Prima Casa s-au epuizat iar Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) spune ca nu vor mai fi suplimentate in acest an, cum s-a intamplat in anii precedenti, urmand ca reluarea creditarii prin acest program sa se reia de la inceputul lui 2018, an pentru care au fost stabilite garantii de 2 miliarde lei, fata de 2,5 miliarde lei in acest an, conform strategiei adoptate de fostul guvern Ciolos, care prevede diminuarea graduala a garantiilor statului pentru imprumuturile imobiliare.