Cum aleg o asigurare pentru locuinta

"Buna ziua,

Sunt interesata sa-mi asigur locuinta si am nevoie de ajutorul dumneavoastra sa fac o alegere intre ofertele de pe piata asigurarilor de locuinte.

Apartamentul meu are 2 camere, este din anul 1984, nu se afla intr-o zona de risc seismic, are aproximativ 50 m2 si as dori sa-l asigur pentru fenomene naturale (cutremur), pentru explozii, incendii, inundatii provocate de vecini sau de mine, pentru daune provocate de vandalism, talharie, pentru alte daune provocate de vecini (daca afecteaza structura de rezistenta a imobilului prin modificarile pe care le fac).

Imi puteti recomanda o societate de asigurari care sa ofere aceste servicii la un pret acceptabil?

va multumesc,
MBadea"

Cum aleg o asigurare pentru locuinta

Atunci cand alegeti o asigurare in general, mai ales una pentru locuinte, trebuie sa fiti foarte atent la riscurile ce le acopera polita de asigurare.

In functie de numarul riscurilor acoperite pretul poate varia foarte mult. Costul unei asigurari variaza si in functie de suma asigurata, adica valoarea pe care firma de asigurari o plateste in cazul producerii respectivului risc, indiferent de pretul locuintei.


De aceea, intrebarea pe care trebuie sa o puneti firmei de asigurari inainte de contractarea unei astfel de asigurari facultative este: care sunt riscurile acoperite si care este suma asigurata?

In general, firmele de asigurari percep pentru o asigurare de locuinta o prima ce variaza intre 0,1-0,4% din valoarea locuintei si a bunurilor.

De exemplu, pentru o asigurare cu o suma asigurata de 50.000 de euro, prima anuala variaza intre 50 si 100 de euro.

Sa luam acum un exemplu concret, adica o asigurare de locuinta oferita de firma de asigurari Omniasig: pentru un apartament in valoare de 200.000 de lei, prima anuala, platita semestrial, ajunge la 360 de lei, conform calculatorului de pe site-ul Omniasig.

Este vorba de o asigurare denumita MINIGARANT, pentru persoane fizice.

Aceasta are ca obiect acoperirea daunelor materiale produse locuințelor, inclusiv a bunurilor existente în acestea și a dependințelor.

Riscurile de bază acoperite: incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri, cutremur, apă de conductă și refularea, furtul prin efracție sau tâlhărie.

0 comentarii

Posteaza un comentariu