Am mostenit actiuni Bere Rahova, unde ma pot adresa?

Buna ziua, Am mostenit de la mama mea si de la o matuse actiuni la S.C. Bere Rahova S.A. Aceste actiuni mai au valoare, daca da unde ma pot adresa? Cu multumiri anticipate, Gabriel Petre

Am mostenit actiuni Bere Rahova, unde ma pot adresa?

Stimate domn,


Evidenta actiunilor unei societati listate la bursa este tinuta de catre Depozitarul Central. (www.depozitarulcentral.ro).


Reprezentantii acestei institutii ne-au precizat urmatoarele:


"Detinatorii de certificate de actionar trebuie sa solicite eliberarea unui extras de cont de la sediul Depozitarului Central (Bd. Carol I, nr. 34-36, et. 3, sector 1,  Bucuresti) sau sa trimita prin posta o cerere de eliberare a extrasului de cont insotita de copia actului de identitate si de dovada platii tarifului de 6 RON/simbol. Mai multe detalii referitoare la eliberarea extrasului de cont gasiti pe site-ul nostru www.depozitarulcentral.ro, sectiunea detinatori. 


Detinatorul de actiuni poate opta pentru vanzarea actiunilor si atunci trebuie sa se adreseze unui broker sau le poate pastra, existand posibilitatea ca acestea sa ii aduca, in viitor, dividende.

Incepand cu anul 2015, distribuirea dividendelor se face centralizat, prin intermediul Depozitarului Central. In cazul in care detinatorul de actiuni este client al unui broker, plata se face prin intermediul Depozitarului Central si al brokerului, iar actionarul isi primeste toate dividendele in contul deschis la brokerul respectiv. In cazul in care actionarul nu are cont deschis la un broker, acesta poate incasa dividendele fie in numerar la ghiseele agentului de plata desemnat de emitent, fie direct in contul sau bancar. Detinatorii de instrumente financiare care doresc sa incaseze dividendele anual sau alte sume de bani cuvenite direct in contul bancar, isi pot inregistra codul IBAN la Depozitarul Central. 


Lista emitentilor care distribuie dividende este disponibila pe site-ul institutiei: www.depozitarulcentral.ro."


De asemenea, reprezentantii BVB ne-au precizat ca Societatea Bere Rahova SA nu mai este listata la Bursa de Valori Bucuresti din data de 9 august 2006, intrucat se afla in procedura de faliment.


Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.


Cu stima,


Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro


 

0 comentarii

Posteaza un comentariu