Romania va deveni a doua piata de pensii private obligatorii

Piata locala de pensii private are sanse sa ajunga una dintre cele mai concentrate din intreaga Europa Centrala si de Est. In regiune, o treime dintre fondurile de pe piata cumuleaza peste 75% din numarul de participanti si din activele nete totale, informeaza Ziarul Financiar.

Cu o participare de 3-3,5 milioane de salariati la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II), Romania va ocupa curand locul doi in regiune la acest capitol, in urma Poloniei (13 milioane de participanti) si in fata Ungariei (2,8 milioane). De asemenea, piata locala de pensii private ar putea fi una dintre cele mai concentrate din regiune, conform statisticilor.

Chiar daca numarul total de participanti la fondurile de pensii private (pilonul II) va fi de numai trei milioane la finele campaniei de aderare initiala (ianuarie 2008), Romania tot va fi a doua piata din regiune ca numar de membri in aceste fonduri, conform datelor centralizate de ZIARUL FINANCIAR de la autoritatile de supraveghere a pietelor din Europa Centrala si de Est.

0 comentarii

Posteaza un comentariu