Dobanda medie la cardurile de credit: 22% pe an

Daca vreti sa va faceti un card de credit la o banca, e bine sa stiti ca dobanda medie pe care o veti plati pentru utilizarea cardului la cumparaturi sau pentru retragerile de numerar este de 21,85% pe an.

GhiseulBancar.ro a realizat un indice al dobanzilor la cardurile de credit standard emise de un numar de 15 banci romanesti, cele mai importante de pe piata.

Dobanzile practicate variaza intre 28% si 17%. Ecartul este asadar semnificativ, de aceea trebuie sa fiti atenti ce banca alegeti pentru un card.

Interesant este faptul ca cele mai mari dobanzi le percep bancile...mari, carora le este mai usor sa-si atraga clientii, in timp ce bancile mici incearca sa castige cota de piata adoptand strategia dobanzilor mici.

O alta tendinta observata pe piata cardurilor de credit este cea de a oferi beneficii suplimentare atasate unui card, cele mai importante fiind bonusurile sau discounturile la plata cu cardul la diverse magazine sau furnizori de servicii cu care bancile incheie conventii.

De remarcat este si faptul ca bancile majoreaza limitele maxime a creditului acordat pe card, acestea pornind de la echivalentul a doua salarii si ajungand chiar si la 7-8 salarii.

Daca ne uitam la campaniile de promovare a cardurilor de credit sustinute de banci, se observa in mod clar ca acestea se bucura de un succes tot mai mare.

Avantajul unui card de credit este acela de efectua in siguranta plati la comercianti sau faptul ca banca iti cere dobanda doar pentru sumele de bani utilizate si nu pentru intreaga limita de credit.

In schimb, dupa cum vedem, dobanda este destul de piperata.

0 comentarii

Posteaza un comentariu