Consultantii financiari sunt preferati de romani la contractarea serviciilor financiare

Noua din zece romani prefera intalnirea directa cu un consultant financiar atunci cand cumpara servicii si produse financiare, arata o cercetare de piata realizata la comanda Aviva plc de catre GFK Romania si publicata joi de compania de asigurari.

Astfel, Romania ocupa locul al treilea intr-un top al tarilor care prefera intalnirea directa cu un consultant financiar, 90% dintre respondenti exprimandu-si aceasta preferinta, in detrimentul vanzarilor prin telefon, prin posta sau prin internet. Pe primul loc se afla locuitorii din Sri Lanka, in timp ce ultimul loc este ocupat de olandezi, mai arata studiul.

"Rezultatele cercetarilor de piata pe care le-am realizat ne-au confirmat faptul ca atunci cand iau o decizie de cumparare, pentru romani criteriile de baza sunt siguranta si increderea", a declarat directorul executiv al Aviva Grup Romania, Shah Rouf.

Un alt aspect relevat de studiul prezentat de Aviva reflecta ca aproape jumatate dintre romani prefera sa mearga la o societate de asigurare pentru o pensie privata si mai putin de 30% dintre romani aleg sa-si incheie o pensie privata la o banca. La societatile de brokeraj, specializate in astfel de servicii, apeleaza mai putin de 10% dintre persoanele interesate, in timp ce restul merg la alte institutii financiare.

GFK Romania a facut aceasta cercetare de piata in peste 20 de tari de pe patru continente, cu scopul principal de a determina atitudinea respondentilor fata de economisirea pe termen lung.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.

1 comentarii

stoian Florentina
2009-06-17

Eu am asigurare de viata facuta cu un consultant financiar foarte bine dotat si care a stiut sa-mi raspunda la toate intrebarile puse, mi-a facut un program exact cum imi trebuie si tocmai din acest motiv vreau sa vi-l prezint tuturor celor care sunteti interesati de asa ceva. Domnul se numeste Stoian Viorel (este o coincidenta de nume), si are urm. nr. de tel. 0744323401 si 0726775886

Posteaza un comentariu