Cardul pentru cumparaturi BRD: praf in ochi!

Printre ultimele noutati de la BRD gasim si lansarea unui card de credit special conceput pentru facilitarea cumparaturilor, denumit PUNCT Card.
Banca vrea sa atraga consumatorii prin acordarea unei perioade de gratie de 60 de zile la achitarea tranzactiilor la comercianti, cea mai indelungata de pe piata si prin oferirea de puncte de fidelitate la plata cu cardul de credit.

Ce presupune programul de fidelitate?

Prin achizitia cardului de credit PUNCT Card te inscrii automat intr-un program de fidelitate. BRD te “rasplateste” cu un punct de fidelitate la fiecare leu cheltuit. Daca efectuezi si cumparaturi de la comerciantii parteneri ai bancii primesti puncte suplimentare, cate 2 sau 2,5 la fiecare leu, in functie de valoarea tranzactiei. Achitarea facturilor la ATM se recompenseaza cu 0,5 puncte fidelitate pentru fiecare leu transferat. Punctele de fidelitate se folosesc pentru achizitia de produse de la partenerii comerciali. Firmele participante sunt Leonardo, Domo, Diverta, Praktiker, Agip Romania, Meli Melo si Bam Boo.

Cu punctele de fidelitate nu pot sa cumpar aproape nimic

Studiind regulamentul acestui program am descoperit ca un punct de fidelitate valoreaza 0,005 lei. La un calcul sumar reiese ca la 1.000 lei cheltuiti prin intermediul cardului de credit primesc un bonus de 5 lei. Cu aceasta suma nu pot achizitiona de la magazinele partenere decat eventual niste rechizite ieftine de la Diverta. In aceste conditii, oferta bancii nu mi se pare foarte tentanta, avand in vedere si numarul foarte redus al partenerilor comerciali.

Alte banci iti ofera bonusuri mai substantiale din punct de vedere banesc

Facand o paralela cu alte banci, care au un numar mult mai extins de parteneri comerciali fata de BRD, partneri ce ofera discounturi importante (de pana la 20%) rezulta ca pe piata exista produse mult mai atractive pentru cumparaturi decat PUNCT Card.
Sa luam ca exemplu, modul in care a fost conceput cardul de credit Perfect de la ABN Amro. Banca iti ofera gratuit posibilitatea de a viziona doua filme pe luna la mall-urile din Bucuresti sau Brasov. Aceasta facilitate prespupune un castig de circa 20 lei pe luna, fara ca eu sa fiu nevoita sa scot nici un ban din buzunar.
Sau daca achizitionez un produs de la un partener comercial ABN Amro in valoare de 50 lei, la care primesc un discount de 20% inseamna un beneficiu de 10 lei. Iar suma cheltuita de mine este de 40 ori mai mica decat ar trebui sa cheltuies pentru obtinerea unui bonus similar cu PUNCT Card.

Promovarea PUNCT Card este superficiala

Prezentarea produsului pe site-ul bancii nu este foarte bine realizata, lipsind informatii importante ca valoarea dobanzii percepute la soldul debitor, suma minima de rambursat lunar sau ce alte beneficii suplimentare include PUNCT Card.
“Completati formularul urmator si veti fi contactat de un consilier al bancii in cel mai scurt timp, care va va oferi toate informatiile necesare”, promite banca pe site-ul propriu, la sectiunea acestui produs. Promisiune desarta insa intrucat dupa o saptamana de asteptare nu m-a contactat nimeni si n-am primit nici macar un mail cu informatii.

Costuri

Banca nu percepe comision la emiterea cardului de credit, insa trebuie sa platesti 12 euro anual pentru administrarea sa.
Dobanda aplicata la soldul debitor al contului este de 22% pe an.
Suma minima de rambursat lunar este fixa si difera de la un client la altul, in functie de calculele efectuate de banca.

Asigurari

La achizitionarea cardului primesti un pachet de servicii gratuite AIG (asigurari si asistenta pe parcursul calatoriilor). In plus, ai posibilitatea incheierii unei polite de deces si invaliditate permanenta.

Dam o nota acestui produs

Avand in vedere ca scopul produsului este de a ajuta clientii la efectuarea cumparaturilor, putem spune ca intentia bancii a esuat. Alte banci au creat produse care dispun de o retea mai larga de parteneri comerciali si acorda reduceri mai importante la plata cu cardurile de credit proprii.
PUNCT Credit nu exceleaza nici la alte capitole, cum ar fi dobanzile percepute, taxele si comisioanele aplicate sau includerea unor beneficii suplimentare.
Deorece altor produse care ne-au impresionat prin facilitatile acordate si reducerile importante de care poti beneficia la cumparaturi le-am acordat note de 8,4, pentru PUNCT Card nu putem da o nota mai mare de 6,5.

4 comentarii

Angela
2012-08-09

BRD mi-a cerut girant pentru un imprumut de 10.000 lei chiar daca lucrz la aceeasi firma de mai mult de un an.

luiza
2012-02-20

super tare brd.daca ai mai lucrat dar ai doar 5 luni vechime la actualul de munca,pentru un credit de 4000 de lei brd cere girant sau un bun cu care sa girezi..deci?cine e interesat sa faca un credit de 4000- de lei cu ipoteca?

MIC ANCA
2010-11-16

ACESTE CARDURI DE CUMPARATURI SUNT NISTE VENITURI SUPLIMENATRE EXAGERATE NUMAI PTR. BRD., NU SI PTR CONSUMATORI ,DOBANDA ESTE EXAGERATA SI CLAUZELE CONTRACTULUI SUNT ILEGALE ....ATENTIE !!! CONSUMATORI AVETI GRIJA ESTE O MARE TEAPA....CITITI CU MARE ATENTIE CONTRACTELE ,,EVITATI SA FITI INSELATI ..

alina
2009-10-24

daca retrag jumatate din suma acordata pe acest card,in cat timp trebuie sa-i depun si cum?

Posteaza un comentariu