Cardul de credit de la UniCredit, un card cu comisioane mari

Ce faci cand prietenele te invita la un shopping si tu ai ramas fara bani? E frustrant sa colinzi magazinele daca nu ai suficienti bani in buzunar. Chiar daca iti propui doar sa arunci un ochi pe la ce mai e nou. Drama e si mai mare daca pana la salariu mai sunt doar cateva zile.

Si atunci ce faci ? Te inchizi in casa si te multumesti doar sa schimbi programele la televizor? Iti inchizi telefonul? Iei un imprumut de la un prieten? Se poate asa sau se poate sa apelezi la un card de credit. Banca nu va spune nimanui despre imprumut. Dar un card de credit trebuie ales cu atentie. O dobanda mica poate sa ascunda comisioane mari.

Poti retrage de la ATM doar 40% din limita de credit

Daca il iei ca insotitor la cumparaturi pe MasterCard Standard de la UniCredit Tiriac, de exemplu, atunci trebuie sa stii ca poti retrage de la ATM doar 40% din limita de credit. De aceea, e mai bine sa-l folosesti pentru plati direct la comerciati.

Te poti imprumuta intre 700 si 35.000 RON, in functie de venitul tau lunar.

Limita de tranzactionare zilnica este de 2.000 Euro pentru platile efectuate cu cardul la comerciati si de 1.000 Euro pentru retragerile de la ATM.

Daca doresti o limita mai mare pentru retragerile de la ATM, poti opta pentru cardul MasterCard Gold.

Cu el poti sa retragi zilnic de la ATM maxim 2.000 Euro dar platesti petru aceasta o taxa anuala de administrare de 3 ori mai mare decat pentru varianta Standard, adica 150 RON.

Cardul de credit este embosat, adica permite efectuarea de tranzactii atat in mediul electronic (ATM, POS) cat si in mediul manual (Internet, mail order sau telephone order, Imprinter).

Perioada de valabilitate a cardului este de 2 ani.

Perioada de gratie este de 50 de zile, adica perioada in care poti sa returnezi banii imprumutati fara sa platesti dobanda.

Cum returnezi banii?

Suma minima lunara pe care trebuie sa o rambursezi este de 5% din creditul utilizat impreuna cu dobanzile si comisioanele lunare.

Dobanda

Pentru acest card vei plati o dobanda anuala de 21 % pentru RON si 10% pentru Euro. Daca intarzii plata ratelor lunare, dobanda penalizatoare este destul de mare: 60% pentru RON si 20% pentru EURO.

Cat costa cardul ?

Emiterea lui nu costa nimic dar sunt alte taxe pe care trebuie sa le platesti :

taxa de administrare : 50 RON
taxa pentru tranzactii efectuate la comerciantii din Romania : 0 Ron
taxa pentru tranzactii efectuale la comerciantii din alte tari : 1%
taxa pentru retrageri de la ATM-uri proprii bancii : 1 %
taxa pentru retrageri de la ATM-urile altor banci : 2%
taxa eliberare numerar de la ghiseul bancii : 2.5% + 7 RON
taxa eliberare de numerar la ATMul altei banci (international) : 2.5% + 7 RON

Comisioane mari

Cumulat, aceste comisioane situeaza cardul pe o pozitie nu foarte avantajoasa intr-un clasament al celor mai ieftine carduri, desi dobanda anuala este printre cele mai mici. De vina sunt comisioanele.

MasterCard Standard are printre cele mai mari comisioane de administrare, 50 RON pe an. La fel si in cazul taxelor de eliberare numerar de la ghiseul bancii. In plus, platesti 1% din suma extrasa chiar daca scoti banii de la ATM-ul propriu al bancii. Tot 1% va retine banca si atunci cand platesti cu cardul in strainatate, spre deosebire de alte banci, unde acest comision este 0, ca si in cazul cumparaturilor in tara.

Ce avantaje ofera cardul ?

Cardul iti ofera acces la limita de credit 24 de ore din 24, 7 zile din 7 in orice locatie care afiseaza sigla MasterCard

Ai posibilitatea rambursarii sumelor datorate oricand in cursul lunii iar banca va efectua imediat reintregirea limitei de credit .

Banca iti emite un raport de activitate lunar prin care poti sa iti controlezi cheltuielile efectuate cu cardul. Pentru acesta vei plati 2,9 RON.

Ai acces si la alte servicii, cum ar fi : online B@nking, credite (imobiliare, de constructii, personale, auto), direct debit (plata automata din cont a anumitor facturi), descoperit de cont, consultanta financiara.

1 comentarii

Posteaza un comentariu