Brokerii de asigurari ar putea intermedia prime de 600 milioane euro, 22% din piata asigurarilor

Brokerii de asigurari ar putea intermedia prime de 600 milioane euro, 22% din piata asigurarilor
Primele din asigurãrile intermediate de brokeri ar putea ajunge la 600 milioane euro în 2008, reprezentând 22% din piaþa asigurãrilor, a spus, pentru NewsIn, Gheorghe Grad, membru în consiliul director al Uniunii Naþionale a Societãþilor de Intermediere ºi Consultanþã în Asigurãri (UNSICAR).

"Brokerii ar putea intermedia prime din asigurãri în valoare de 600 de milioane euro în 2008, în timp ce veniturile din comisioane sunt estimate la 12-13% din aceastã sumã, în condiþiile în care piaþa totalã a asigurãrilor ar ajunge la 2,7 miliarde euro în acest an", a precizat Grad.

El a adãugat cã piaþa ar putea creºte cu circa 35% în acest an, cu un avans de peste 100% pe segmentul asigurãrilor de locuinþe, respectiv 40% pe cel al asigurãrilor de viaþã.

Pentru asigurãrile de asistenþã medicalã, reprezentantul UNSICAR estimeazã avansul la 30%, în timp ce pe segmentul auto, creºterea ar putea fi de 15-20%.

"Valoarea primelor intermediate de brokeri ar putea fi de circa 400 milioane euro în 2007, în timp ce veniturile din comisioane s-ar ridica la 60 milioane euro", a mai spus Grad, care a menþionat cã previziunile au fost fãcute în condiþiile în care piaþa asigurãrilor din România este estimatã la circa 2 miliarde de euro în 2007.

Potrivit reprezentantului UNSICAR, valoarea primelor intermediate de brokeri creºte în acelaºi ritm cu piaþa de asigurãri, deoarece o mare parte din afacerile companiilor de asigurãri se realizeazã prin intermediul brokerilor.

Brokerii de asigurare au intermediat, în 2006, prime în valoare de 288 milioane euro ºi au raportat venituri de 72 milioane euro. Societãþile de asigurãri au afiºat prime brute subscrise de 3,64 miliarde lei (1,09 miliarde euro) în primele ºase luni din 2007, în creºtere cu 29,4% faþã de aceeaºi perioadã din 2006.

UNSICAR a fost înfiinþatã în anul 2000, la iniþiativa unui grup de 12 societãþi de intermediere ºi consultanþã în asigurãri, ca organizaþie non profit, neguvernamentalã ºi apoliticã. În prezent, uniunea are 69 de membri ºi are ca scop sprijinirea membrilor sãi pentru creºterea recunoaºterii publice ºi a rolului activitãþii intermediarilor ºi consultanþilor în asigurãri.

0 comentarii

Posteaza un comentariu