Birou de credit pentru firmele de asigurari

Dupa modelul bãncilor, care îi raporteazã pe rãu-platnici, cei din Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor vor sã punã la punct o bazã de date în care vor ajunge numele tuturor românilor implicaþi în accidente uºoare, transmite ProTV.

Cei din comisia de supraveghere a asigurãrilor sunt hotãrâþi sã-i împiedice pe români sã se mute de la un asigurator la altul ca sã li se piardã urma dupã ce au greºit în trafic.

Societãþile de asigurare au început sã-ºi introducã în baza de asigurare toate daunele pe asigurãrile respective. Pânã la sfârºitul anului vor fi introduse toate dosarele de daune. Sistemul ar fi în sfârºit echitabil, spun reprezentanþii societãþilor de Asigurãri.

Indiferent de compania de asigurãri, ºoferii cu antecedente vor achita o primã de patru ori mai mare decât ceilalþi.

Implementarea sistemului bonus-malus care funcþioneazã în þãrile Uniunii Europene a fost discutatã pentru a fi introdusã ºi în România, dar a fost tot timpul amânatã.

Noul sistem are ºi pãrþile lui bune. Dacã timp de un an nu aþi fost implicaþi în accidente, aveþi 15% reducere din prima de a sigurare. Bonusul poate merge pânã la 45%, dacã timp de patru ani nu aþi adus nici o pagubã companiei de asigurãri.

0 comentarii

Posteaza un comentariu