Atentie! Nu va dati datele cardului pe internet. Puteti fi victima unui "phishing"

Incercarile de fraude cu carduri devin tot mai raspandite in ultima perioada. Una dintre cele mai ieftine si simple metode de frauda cu cardul este aceea de a fura datele unui card (numarul cardului si PIN-ul), pentru ca acestea sa fie utilizate apoi pentru tranzactii ilegale, de catre hot.

Ultimul atat de acest gent, tip phishing, a avut loc astazi, impotriva BRD.

Hakerii au trimis un mesaj tip loterie, cu sigla bancii, pentru a parea ca vine din partea BRD, in care suntem felicitati pentru ca am fost alesi sa participam la un sondaj:

"FELICITARI !

Ati fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online.

http://www.brd.ro/Sondaj-Online/OpiniePersonala/index.cfm?cmd=_login-run

Parerea ta pentru noi conteaza."

Linkul de mai sus te duce intr-o pagina de sondaj, tot cu sigla bancii, unde suntem ademeniti, in schimbul unui cadou de 20 de euro, sa completam chestionarul.

La finalul sondajului insa, trebuie sa introduci datele personale, inclusiv numarul cardului si PIN-ul.

Atentie! Nici o banca nu va cere niciodata, prin intermediul internetului sau altfel, datele de securitate ale cardului, mai exact codul PIN!

Codul PIN este cunoscut doar de utilizatorul cardului. Nici banca nu cunoaste codurile PIN ale clientilor!

Iata sondajul capcana, tip phishing:

Parerea ta conteaza!

Grup BRD lanseaza un sondaj online prin ajutorul caruia vom putea intelege mai bine nevoile clientilor nostri.
In schimbul timpului acordat veti primi cadou € 20.

Sondaj Online

Alegeti un raspuns pentru fiecare intrebare.


Sunteti multumit de serviciul nostru bancar ?

Da Oarecum Nu

Aveti idee ce tip de plati puteti face prin intermediul BRD On-Line Payment ?

Da Nu

Cate conturi active (BRD) aveti in familie ?

1 2 3, mai multe

Ati dori o schimbare in serviciul nostru bancar ? (Groupe Société Générale)

Da Nu

Cat de satisfacut sunteti de serviciile BRD?

Nemultumit Multumit Foarte multumit


Detalii despre cont

Contul BRD unde vom atasa cei $20 CADOU.

* Nume
* Prenume
* Numarul Cardului BRD
* Data Expirarii Luna 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 / Anul 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
* Cod Securitate Card
* PIN

BRD a stopat o tentativã de furt de date prin intermediul internetului

Clienþii BRD - Groupe Société Générale au fost vizaþi astãzi de o încercare de fraudã prin intermediul Internetului, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Mesajul e-mail, transmis în mod aparent din partea bãncii ºi destinat atât clienþilor, cât ºi non-clienþilor, era realizat în aºa fel încât sã poatã trece drept o solicitare legitimã a bãncii.

El era intitulat „Felicitãri! Aþi fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online” ºi încerca, sub forma unui chestionar, sã îi convingã pe clienþi sã furnizeze informaþii precum numãrul cardului ºi codul PIN. Aceste informaþii erau solicitate sub motivul plãþii unei sume de bani drept recompensã pentru completarea aºa-zisului sondaj.

BRD - Groupe Société Générale îºi informeazã clienþii cã nu desfãºoarã niciun sondaj ºi le reaminteºte cã nu solicitã, în nici o împrejurare, informaþii confidenþiale prin e-mail (user/parolã, numãr de card, data expirãrii acestuia, codul PIN). Aceste solicitãri reprezintã tentative de furt de date personale/bancare ºi nu trebuie sã li se dea curs în nicio situaþie.

Sistemul de monitorizare al BRD a detectat ºi raportat imediat tentativa de phishing, site-ul fiind închis. Tentativa de phishing nu s-a soldat cu pagube. Banca a luat mãsurile de informare a clienþilor – atât prin site-ul internet, cât ºi prin call-center-ul bãncii – platforma Vocalis.

3 comentarii

panzaru
2011-07-26

vreau un cod de siguranta

And
2011-03-17

Vreau sa-mi activez un cont pe net. Intruna din sectiuni imi cere numele de pe card, numarul de pe card, tipul cardului (mastercard sau visa ) si codul de securitate. Ce posibilitate exista ca sa-mi fie luati bani dupa card in mod fraudulos pe baza acestor date care le-am dat (numele de pe card, numarul de pe card, tipul cardului si codul de securitate)? Va multumesc pentru ajutor!

Ionita
2009-12-06

am activat un cont paypal si la una din sectiuni imi solicita numarul de card (cel din 16 numere) si numarul de securitate, pentru activarea contului. Va rog sa ma indrumati cum sa procedez avand un card BRD

Posteaza un comentariu