Asigurarile de viata vor acoperi un sfert din piata asigurarilor in 2010

Asigurãrile de viaþã vor vor însuma 3 miliarde lei ºi vor acoperi un sfert din piaþa româneascã a asigurãrilor la sfârºitul lui 2010, ca urmare a investiþiilor, dezvoltãrii economice ºi includerii acestui tip de asigurare în pachete salariale, a spus ºeful ING Asigurãri de Viaþã, Bram Boon.

"Anul 2008 va fi unul în care se va observa un avans puternic pe segmentul de pensii private ºi de asigurãri de viaþã, mai ales datoritã creºterii cererii din partea clasei de mijloc, stimulatã de urcarea nivelului de trai", a menþionat Bram Boon luni searã, la un seminar despre perspectivele unei recesiuni mondiale în 2008.

El a explicat cã, în acest an, segmentul de asigurãri de viaþã se va dezvolta odatã cu transferul de responsabilitãþi sociale cãtre sectorul privat, în ce priveºte pensiile, sistemul de sãnãtate ºi educaþia. Pe de altã parte, "exodul forþei de muncã pune presiune pe sistemul de protecþie socialã, fenomen care îi determinã pe oameni sã fie mai responsabili faþã de economiile lor".

Bram Boon a mai spus cã populaþia va începe sã conºtientizeze importanþa acestui tip de asigurãri, iar oamenii nu se vor mai bizui pe suportul moral ºi financiar al familiilor ºi, de asemenea, vor începe sã economiseascã pentru copiii lor.

În 2007, piaþa asigurãrilor din România este estimatã la 2 miliarde de euro, din care 81% este reprezentatã de asigurãri generale ºi doar 19% de asigurãrile de viaþã.

Companiile de asigurãri din România au raportat, dupã primele nouã luni din 2007, prime brute subscrise de 5,3 miliarde lei (1.6 miliarde euro). Ca structurã, 80,65% din totalul primelor brute subscrise a fost reprezentat de asigurãrile generale ºi doar 19,31% de asigurãrile de viaþã.

0 comentarii

Posteaza un comentariu