Asigurari de sanatate in crestere cu 159% la Interamerican

Dupa un an 2007 in care Interamerican Romania si-a concentrat eforturile pentru a obtine un succes pe piata pensiilor private, rezultatele financiare ale Interamerican Asigurari arata cresteri pe toate clasele de asigurari, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Astfel, anul financiar 2007 a insemnat pentru Interamerican Asigurari un volum de prime brute subscrise, valabil pe toate clasele de asigurari de 69,452 milioane RON, marcand o crestere cu 30% fata de anul 2006, crestere mai mare decat cea estimata la nivelul pietei.

Clasa asigurarilor de viata a crescut fata de anul 2006 cu approximativ 18%, atingand un volum de prime subscrise de 32,568 milioane RON. Asigurarile de viata legate de investitii au cunoscut un ritm de crestere mai rapid, respectiv de 40% fata de anul 2006. “Investitia ta” programul de asigurari de tip unit linked, ce administreaza 7 fonduri de investitii, a primit pentru al doilea an consecutiv premiul pentru cel mai bun produs de asigurari de viata al anului.

Pe segmentul asigurarilor generale, Interamerican Asigurari a obtinut un volum de prime subscrise de 36,884 milioane RON, marcand o crestere de 43% fata de anul 2006.
Din aceasta categorie, asigurarile de sanatate au cunoscut o crestere de 159% fata de 2006, cu un volum de prime subscrise de 6,738 milioane RON. Reteaua de sanatate a Interamerican, ce include si primul spital privat din Romania – Euroclinic numara acum peste 130 de furnizori de servicii medicale, cu peste 1750 de medici generali┬║ti si speciali┬║ti si asigura acoperire pentru toate orasele importante ale tarii.

“Rezultatele financiare obtinute in anul 2007, mai ales cresterea obtinuta pe asigurari de sanatate, arata foarte clar ca din punct de vedere strategic Interamerican Asigurari trebuie sa-si continue dezvoltarea bazandu-se pe pozitia unica detinuta pe segmentul asigurarilor de sanatate. Succesul pe piata pensiilor private contribuie si el in mod decisiv la trecerea grupului Interamerican intr-un alt stadiu al dezvoltarii” a declarat Frans van der Ent, Country Manager Eureko in Romania si CEO INTERAMERICAN Romania Insurance Company SA

0 comentarii

Posteaza un comentariu