Asigurarea Societe Generale impotriva fraudelor nu acopera paguba traderului


Societe Generale S.A, cel de-al doilea grup bancar listat din Franþa, este asigurat împotriva fraudelor, lucru ce ar putea acoperi însã o parte destul de redusã din paguba de 4,9 miliarde euro (7,21 miliarde dolari), comisã de un angajat al instituþiei, informeazã businessinsurance.com

Administratorul de riscuri al Societe Generale, Michel Yarhi, fost preºedinte al Asociaþiei pentru Administrarea Riscurilor ºi Asigurãrilor pentru Companii (AMRAE), au confirmat cã banca francezã este asiguratã, însã nu a putut declara pentru Business Insurance Europe cât de mult acoperã acest lucru pierderea înregistratã.

Potrivit unei surse avizate de pe piaþa londonezã, este posibil ca banca poate acoperi o fraudã de nu mai mult de 200 milioane euro (294,7 milioane dolari), sumele putând fi obþinute în mare parte de pe piaþa francezã.

Într-un discurs þinut, duminicã, în cadrul celei de-a 16-a conferinþe anuale AMRAE la Deauville, Yarhi a confirmat cã asigurarea bãncii este insuficientã pentru a acoperi frauda de 4,9 miliarde euro.

Societe Generale a anunþat joi cã a fost fraudatã de un singur trader.

Banca a anunþat cã traderul responsabil cu fraudarea a fost ajutat de "cunoºtinþele" sale privind procedurile de control din bancã.

Acest lucru i-a permis sã-ºi ascundã poziþiile prin intermediul unei "scheme de tranzacþii fictive", potrivit bãncii.

Banca a anunþat totodatã, joi, noi deprecieri ale activelor ce se ridicã la 2,05 miliarde euro (3,02 miliarde dolari) pentru trimestrul al patrulea al anului 2007, din cauza impactului produs de criza creditelor din Statele Unite ale Americii, ºi cã va trebui sã strângã capital în valoare de 5,5 miliarde euro (8,1 miliarde dolari).

Yarhi este de pãrere cã frauda de 4,9 miliarde euro ar putea determina administratorii de riscuri din acest sector sã caute soluþii cu privire la sistemele de securitate, care sunt afectate de lipsa de personal calificat.

0 comentarii

Posteaza un comentariu