BURSA/FONDURI

BCR Dinamic, cel mai bun fond de investitii in 2005

BCR Dinamic, fond de investitii administrat de SSIF BCR Asset Management, a fost premiat in aceasta saptamana pentru cea mai buna performanta obtinuta in 2005 la categoria “fonduri diversificate “ – un randament al unitatii de fond de 33,4%, si pentru cel mai mare volum de intrari nete de capital in anul 2005 - 25,78 mil RON, se arata intr-un comunicat de presa al BCR.

Fondurile de actiuni, randament mediu de 8,2% in ianuarie

In luna ianuarie, trendul ascendent inregistrat de procesul de dezvoltare al industriei fondurilor in anul 2005 continua si astfel consemnam aparitia unui nou fond deschis de investitii si anume “Concerto”, se arata intr-un comuniucat de presa al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Activele SIF-urilor au crescut cu 49% in acest an

La finele lunii octombrie a.c., Societatile de Investitii Financiare (SIF) inregistrau un total al activelor nete de 7,557 mld. lei ceea ce reprezinta o apreciere cu 5,4 % fata de nivelul activelor nete inregistrat la finele lunii anterioare si cu peste 49% fata de nivelul activelor nete de la finele anului 2005, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv.

La Bursa din Sibiu, volatilitatea preþurilor a adus randamente de pânã la 150%

Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu s-au tranzactionat 236.645 contracte futures si optiuni, a caror valoare a fost de peste 210,5 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al Bursei din Sibiu.

Fondurile de investitii ne aduc castiguri de trei ori mai mari decat un depozit

Cei care au cumparat in urma cu un an unitati la unul dintre fondurile diversificate de investitii, unele dintre ele administrate de banci precum BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau Bancpost, au acum un castig mediu de 13%. De la inceputul anului, aceste fonduri au avut un randament de 8,7%. Cei care si-au asumat un risc mai mare si au cumparat unitati la un fond de actiuni, au obtinut un castig mai mare: de 15,6% de la inceputul anului si de 22,2% in ultimele 12 luni. Asadar, aproape de trei ori mai mult decat un depozit bancar clasic, care ofera dobanzi de cel mult 8% pe an.

SIF-urile au crescut cu aproape 50% in acest an

La finele lunii septembrie a.c., Societatile de Investitii Financiare (SIF) inregistrau un total al activelor nete de 7,170 mld. lei ceea ce reprezinta o apreciere cu 8 % fata de nivelul activelor nete inregistrat la finele lunii anterioare si cu peste 41% fata de nivelul activelor nete de la finele anului 2005, se arata intr-un comunicat de presa al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).